Parlagfű-mentesítés: 205 önkormányzat kapott támogatást

Kétszázöt önkormányzat nyert vissza nem térítendő támogatást a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) által kiírt “Parlagfűmentes település”  pályázaton – közölte a tárca pénteken az MTI-vel.

A nyertes önkormányzatok 250 ezer forint vissza nem térintendő támogatásban részesülnek. Az Önkéntesség Európai Éve keretében meghirdetett pályázatra csaknem hatszáz település jelentkezett.

Az elnyert pénzt lakossági gyommentesítő kampányokra, védőfelszerelésekre, védekezéshez szükséges eszközökre, tájékoztatásra, szemléletformálásra fordíthatják az önkormányzatok. A program nemzeti összefogásra szólít fel, amelynek alappillére az önkéntes jogkövető magatartásra nevelés, a közösségi felelősségvállalás erősítése.

Új, célzott, parlagfű-mentesítési közmunkaprogram indítását jelentette be még májusban Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára az ország 50, parlagfűvel legfertőzöttebb kistérségében. A program végrehajtására 410 millió forint áll rendelkezésre.

A kistérségek a tervek szerint 2.250 munkanélkülit alkalmazhatnak parlagfű-mentesítési feladatokra napi 6 órában, két hónapon át. A program végrehajtására a pályázaton nyertes kistérségek 100 százalékos támogatást nyerhetnek.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.