Sziget fesztivál 2011 – Jön a Prodigy, Kate Nash és a Kaiser Chiefs is

A már korábban bejelentett fellépők mellett három további brit sztár, a Prodigy, Kate Nash és a Kaiser Chiefs is koncertet ad az idei Sziget fesztiválon augusztus 10. és 15. között.

Az elmúlt húsz év egyik legsikeresebb, egyben legnépszerűbb elektronikus zenei alakulata, a Prodigy immár negyedszer játszik majd az óbudai Hajógyári-szigeten; korábban 1996-ban, 2006-ban és 2009-ben léptek fel.

“Hiába próbálkoztunk az utolsó pillanatig, sajnos nem sikerült az eredetileg kiszemelt zenekarokkal megegyeznünk a még egyetlen üres nagyszínpadi headliner helyre. A Foo Fighters-szel például mindössze négy napon múlik, de sajnos nem érnek rá előbb és emiatt nem tudjuk elhozni őket. Ötven nappal a Sziget előtt nem tudunk tovább várni, le kell zárnunk a programot, ezért úgy döntöttünk, megpróbáljuk ismét elhívni a Prodigy-t, amely ugyan sokszor volt már nálunk, mindig nagy sikert aratott, ráadásul még mindig az egyik legtöbbet kért zenekar. Szerencsére elfogadták a meghívásunkat” – fogalmazott Gerendai Károly, a fesztivál ügyvezető igazgatója az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményben.

A tájékoztatás szerint igent mondott a Sziget szervezőinek felkérésére az egyik legígéretesebb fiatal énekesnőnek tartott Kate Nash is, aki már elnyerte a brit zenei díjat is. Jön a nagyszínpadra a Kaiser Chiefs is, az Egyesült Királyság egyik legautentikusabb és legkedveltebb indie rock-bandája, amely 2008-ban már járt a fesztiválon.

A Sziget Party Aréna esti sávjában lép fel az Empire of the Sun, Ausztrália legszínesebb elektronikus zenei formációja, amely tudományos-fantasztikus divatgálára emlékeztető, látványos fellépéseiről, valamint finoman és elegánsan csábító slágereiről, a Walking on a Dreamről és a We’re the People-ről híres.

A szervezők már korábban bejelentették, hogy az idei Szigeten fellép mások mellett Amy Winehouse, a Kasabian, a Pulp, a Within Temptation, az Interpol, a Chemical Brothers, a Judas Priest, a Motörhead, a National, a Manic Street Preachers, a Deftones, a La Roux, a White Lies, a Hurts és a Skunk Anansie. A világzenei színpad sztárjai közé tartozik Goran Bregovic és a Wedding And Funeral Band, az AfroCubism, a Gotan Project, az Oi Va Voi és a Cowboy Junkies.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.