Kajak-kenu Eb – Hét magyar hajó a döntőben 500 m-en

A pénteki előfutamok után hét magyar egység már döntős 500 m-en a belgrádi kajak-kenu Európa-bajnokságon. A fél kilométeres táv fináléit vasárnap rendezik.

A címvédőként rajtolt Kozák Danuta (K-1), a Csipes Tamara, Kovács Katalin duó (K-2) és a Szabó Gabriella, Kozák, Kárász Anna, Benedek Dalma összeállítású kajaknégyes egyformán futamgyőzelemmel, Korisánszky Péter Dániel (C-1) egy második, a Németh Szabolcs, Vasbányai Henrik (C-2) és a Tóth Dávid, Kulifai Tamás (K-2) duó pedig egy-egy harmadik hellyel kvalifikálta magát a legjobb kilenc közé. A Takács Kincső, Obermayer Dorina kenus duó a kevés nevező miatt csak a döntőben száll majd vízre először.

“Nem nagyon érzem még ezt a versenyt, talán azért, mert nem volt időm ráhangolódni, hiszen hétfőn még pótválogatót mentem Szegeden. Azóta mindössze kétszer edzettem – mondta az MTI-nek Kozák, aki ennek ellenére két olimpiai bajnokot, az olasz Josefa Idemet (2000, Sydney) és az ukrán Inna Oszipenko-Radomskát (2008, Peking) is maga mögé utasított első pályáján. – Nem hajtottam ki magam, de szerintem a többiek sem, persze azért örülök a győzelmemnek.”

“Gyakorlatilag ez volt a második alkalom, hogy Tamara ült elöl a hajóban. Edzőnk, Csipes Ferenc azt mondta, hogy a táv első felében egymásra, a második felében pedig az ellenfelekre figyeljünk, ezt be is tartottuk, és bevált. Az biztos, hogy a döntőben nem szabad az utolsó 100-150 méterre hagyni a döntést” – fogalmazott Kovács.

Az 500 m-en szereplő magyarok közül egyedül Kugler Attila (K-1) volt a “kakukktojás”: nagyszerűen versenyezve másodikként ért ugyan célba futamában, mivel azonban ebben a számban a népes mezőny miatt csak az első hely ért finálét, ő délután “pótvizsgára” kényszerül.

A kora délutáni programot egyébként 20 perces technikai malőr zavarta meg, körülbelül a kiírt műsor felénél az egész komplexumban elment az áram, a rajtgépek és az időmérők sem működtek, így állt a verseny.

Később:

1000 m-es középfutamok 15 ó (Dombvári Bence /K-1/, Széles Gábor, Nagy Péter /C-2/)

500 m-es középfutamok 17 ó (Kugler Attila /K-1/)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.