Salgótarjáni fiú nyerte a Doodle 4 Google rajzversenyt

Kovács Illés, a salgótarjáni Uzoni Péter Gimnázium és Általános Iskola 14 éves tanulója nyerte a Doodle 4 Google – Nekem Magyarország… című rajzversenyt.

A összességében legtöbb voksot kapó nyertes alkotás – amelynek címe: Nekem Magyarország hagyomány és újítás – június 15-én 00:01 órától éjfélig helyettesíti a hivatalos Google logót a google.hu oldalon – közölte az esemény kommunikációjával foglalkozó cég kedden, a díjátadó napján az MTI-vel.

Számomra a matyó hímzés és a Rubik-kocka jellemzi legjobban Magyarországot – beszélt művének hátteréről Kovács Illés, akit az alkotásban édesanyja is támogatott.

A pályázók feladata az volt, hogy értelmezzék újra a Google logót, készítsenek saját doodle-t, mely bemutatja, mit jelent számukra Magyarország. A versenyre 4 korcsoportban nevezhettek a diákok. A döntőbe került alkotásokat szakmai zsűri – Balázs Áron grafikus, Boros Lajos műsorvezető és képzőművész, Gulyás Gábor, a Műcsarnok igazgatója és Oroszlán Szonja színművész – választotta ki, ezekre aztán a verseny weboldalán lehetett szavazni. Minden internetező korosztályonként egy-egy kedvencére adhatta le voksát, így egy hét alatt a 60 döntős alkotás összesen több mint 100 ezer szavazatot gyűjtött.

Az 1. korcsoport győztese Balogh Adrián lett, a debreceni Benedek Elek Általános Iskola 8 éves tanulója Nekem Magyarország a legszebb népmesék hazája című művével. A 2. korcsoportban Weisz Zsófia, a Telki Általános Iskola 11 éves tanulója nyert Nekem Magyarország a Hortobágy című rajzával. A 4. korcsoportban első helyen a Nekem Magyarország a vidék és a város együtt című kép végzett, melyet Gyulai Sarolta, a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola 15 éves diákja alkotott.

A rajzpályázatra közel 18 ezer hazai diák küldte be művét, a döntőbe jutott 60 rajz közül az internetezők szavazatai alapján kerültek ki a korcsoportgyőztesek. A döntőbe jutott alkotásokat az érdeklődők a Műcsarnok Menü Pont galériájában tekinthetik meg július 31-ig díjmentesen.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.