King’s Stand Stakes – Overdose negyedik

Kiváló versenyzéssel a negyedik helyen végzett Overdose kedden a Royal Ascoton, a King’s Stand Stakes futamban.

A magyar ló a 15-ös boxból nagyszerűen rajtolt el Andreas Suboriccsal a nyergében, az 1000 méteres táv második felében egy darabig az élen is haladt, majd a mezőnytől elszakadó négyes élboly utolsójaként ért célba, alig lemaradva a harmadik és második helyezettől. Győzött a fantasztikusan hajrázó Prohibit, mögötte Star Witness és Sweet Sanette futott át a célvonalon, éppen csak megelőzve Overdose-t. A Group I-es sprintversenyben 19 ló indult.

Overdose első 12 futamát megnyerte, majd súlyos, pályafutását veszélyeztető sérülést szenvedett 2009-ben. Miután felépült a savós patairha-gyulladásból, 2010 augusztusában – 14 veretlen futást követően – kikapott Baden-Badenben. Azóta április 17-én, a németországi Hoppegartenben versenyzett először, ahol ismét régi önmagát mutatta: meggyőző stílusban futva, új pályacsúccsal nyert. A keddit megelőzően legutóbb május 21-én versenyzett, akkor csak hetedik lett a Temple Stakesen, a Haydock Parkban, így az volt a kérdés az ascoti verseny előtt, hogy vissza tud-e zárkózni a legjobbak közé. A kissé emelkedő pályán végül nagyon jó eredményt ért el, úgy lett negyedik, hogy a dobogós helyekért volt harcban, miközben a mezőny nagy része jelentős hátrányban követte a négyes élbolyt.

A hatéves angol telivért az az Andreas Suborics lovagolta, aki mindkét idei versenyen – Berlinben és a Haydock Parkban – vitte, és akivel legnagyobb sikereit aratta még 2008-ban – Hamburgban, Baden-Badenben, Párizsban és Rómában.

“Picit álomvilágban élek, titkon azt reméltem, hogy talán megnyeri a versenyt – nyilatkozott a futamot közvetítő SportM csatornán Mikóczy Zoltán, Overdose résztulajdonosa. – Menet közben aztán rá kellett jönnöm, és el kellett fogadnom, hogy a negyedik hellyel is fantasztikus eredményt ért el. Teljesítményével igazolta, hogy itt a helye a világ legjobbjai között. A futam után odajött hozzám az ascoti pálya igazgatója, és azt mondta, számára Overdose futása a legnagyobb csoda, nem tud arról, valaha visszatért-e a világ élmezőnyébe ilyen súlyos patairhagyulladás és maradandó patasüllyedés után egy angol telivér. Engem ez is megerősített abban, hogy ha tudjuk biztosítani a feltételeket, akkor jövőre vagy azután Group I-es versenyt tud nyerni Overdose.”

Mikóczy Zoltán beszélt a tervekről is, mint mondta, megpróbálják az őszi szezont is úgy felépíteni, mint a tavaszit, s annak a csúcsa a november 2-i párizsi viadal lenne. Azt megelőzően augusztusban visszatérhetnek Angliába, és esetleg a párizsi futam után még szóba jöhet egy egyesült államokbeli verseny is.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.