Járvány – Megerősítették a harmadik megbetegedést Lengyelországban

A laboratóriumi vizsgálatok megerősítették, hogy egy múlt kedd óta az észak-lengyelországi Gizycko kórházában ápolt 68 éves nőt a németországi hasmenéses járványt okozó E. coli baktérium fertőzött meg – jelentette hétfőn a TVN24 lengyel hírtelevízió.

A nő annak a 7 éves fiúnak a fivérét gondozta, akinél múlt szerdán mutatták ki a fertőzést. A fiú, akit egy varsói kórházban ápolnak, valószínűleg apjától kapta el a fertőzést. Az apa Németországból tért haza nemrégiben, szervezetében a kórokozóval, bár ő maga nem betegedett meg. A fiú állapota a legutolsó közlés szerint súlyos, de stabil.

Az első lengyelországi hasmenesés fertőzést egy 29 éves, tartósan Németországban élő, jelenleg egy szczecini kórházban ápolt 29 éves nőnél mutatták ki, aki már gyógyulófélben van.

Ewa Kopacz lengyel egészségügyi miniszter múlt csütörtökön azt közölte, hogy 14 fertőzésgyanús személyt tartanak megfigyelés alatt Lengyelországban.

A lengyel közegészségügyi főfelügyelőség (GIS) utasítása értelmében minden olyan személyt kötelezően meg kell vizsgálni, aki az elmúlt két hétben Németországban járt.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.