Túraautó-vb – Michelisz balesete, Chevrolet-diadal – (Michelisz-nyilatkozat)

Az első kanyarban ütközött, s végül egy kör hátránnyal ért célba vasárnap Michelisz Norbert a túraautó-világbajnokság mogyoródi, nyolcadik futamán.

A 26 éves magyar pilóta túl későn fékezett a rajt utáni első fordulónál, s BMW-je elejével eltalálta az élen autózó svájci Mehdi Bennanit (BMW). A versenyt a hirtelen érkezett hatalmas eső miatt a második körben félbeszakították, s a körözés csak közel félórás csúszás után folytatódhatott.

A vizes pályán több pilóta is megcsúszott, a 19 fős mezőnyből végül 15-en értek célba. Nyert a vb-címvédő francia Yvan Muller (Chevrolet), mögötte csapattársa, a pontversenyt jelenleg vezető brit Robert Huff (Chevrolet) végzett a második, a korábbi Forma-1-es pilóta, az olasz Gabriele Tarquini (Seat) pedig a harmadik helyen.

Michelisz az első futamon elért második pozíciójának köszönhetően feljött a pontverseny hetedik helyére, ráadásul a második verseny során – hasonlóan az első futamhoz – ismét ő futotta a leggyorsabb kört (2:04.056 perc).

“Mindenekelőtt szeretném megköszönni a szurkolóknak, hogy ilyen sokan kilátogattak a Hungaroringre, fantasztikus volt több tízezer ember előtt versenyezni. – mondta a magyar pilóta. – Az első futam álomszerűen alakult, menet közben még az is megfordult a fejemben, hogy akár meg is nyerhetem a versenyt, de végül próbáltam inkább spórolni a gumikkal, mert ez a második hely is nagyszerű eredmény. A második rajt után az első kanyar előtt nagyon hirtelen és nagyon korán fékezett az előttem haladó, próbáltam kikerülni, de miután kicsúsztam a fűre, már nem tudtam úgy lefékezni, hogy elkerüljem az ütközést. Sajnálom, hogy így alakult, mert a start ugyanolyan jó volt, mint az első futamon.”


Túraautó-vb, 7. futam (12 kör), Hungaroring, végeredmény:
———————————————————
1. Alain Menu (svájci, Chevrolet)23:45.874 perc
2. Michelisz Norbert (BMW) 1.047 mp hátrány
3. Javier Villa García (spanyol, BMW) 17.383 mp h.

Túraautó-vb, 8. futam (14 futam), Hungaroring, végeredmény:
———————————————————–
1. Yvan Muller (francia, Chevrolet) 59:02.507 perc
2. Robert Huff (brit, Chevrolet) 3.631 mp hátrány
3. Gabriele Tarquini (olasz, Seat) 10.106 mp h.
…15. Michelisz Norbert (BMW) 1 kör hátrány

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.