Erdei Zsolt technikai KO-val legyőzte Byron Mitchellt

Erdei Zsolt technikai KO-val legyőzte az amerikai Byron Mitchellt a közép-európai idő szerint vasárnap hajnalban Atlantic Cityben rendezett profi ökölvívógálán.

A 10 menetesre tervezett félnehézsúlyú összecsapást a hatodik menetben zárta le a 37 éves magyar bokszoló, aki így 33. mérkőzése után is veretlen a profik között.

[pullquote]

Eredmény, félnehézsúly:

Erdei Zsolt-Byron Mitchell (amerikai):
technikai KO a 6. menetben

[/pullquote]

Az első menet az ismerkedésről szólt, a korábban félnehéz- és cirkálósúlyban is világbajnok magyar nem rohanta le riválisát, felmérte Mitchellt, s csak a hajrában “rázta meg magát”. Az utolsó másodpercekben szépen sorozta meg ellenfelét, s biztosan hozta a szakaszt.

A második és a harmadik három percben is már az elejétől aktívabbnak tűnt Erdei, akinek ugyan a bal egyenesei nem ültek úgy ahogy szoktak, ám szép kombinációkkal rendre tisztán találta fejen a többnyire csak szórványos “ellentámadásokkal” próbálkozó amerikait.

A negyedikben aztán előkerült Madár félelmetes balegyenese, Mitchell pedig képtelen volt követni ellenfele kezét. A menet alatt fokozatosan fáradt, s többször úgy tűnt, komoly bajban van, ám talpon maradt. Az ötödik periódusban hasonló volt a forgatókönyv: a korábbi nagyközépsúlyú vb-győztes látványosan a túlélésre “játszott”, ám érezhető volt, hogy nem sokáig áll már a lábán, a nagyon agilis Erdei ütései ugyanis záporoztak rá, s Mitchell a gongszó után már nagyon bizonytalanul ment a sarkába.

Fritz Sdunek tanítványa a hatodik szakaszra láthatóan úgy ment ki, hogy lezárja a meccset, Mitchell védekezését teljesen lebontotta, s az amerikai már az első percben a padlóra került. Ekkor még a mérkőzésvezető a számolás után engedte tovább küzdelmet, egy perccel később azonban kénytelen volt beszüntetni az egyoldalú csatát, mivel Mitchell ismét a földre került, s hiába állt fel, csak tántorgott.

Erdei Zsoltnak ez a második mérkőzése volt azóta, hogy 3+2 mérkőzésre szóló szerződést kötött a világ egyik leghíresebb promóterével, Lou DiBellával tavaly nyáron. Tavaly novemberben a kenyai Samson Onyangót győzte le egyhangú pontozással.

“Nagyon örülök a győzelmemnek, és annak, hogy meglett a húszhetes felkészülésnek, a kemény munkának az eredménye” – kezdte meccs utáni értékelését Erdei. – Az első menetben elég sokat ütöttem, aztán próbáltam taktikus lenni. Reméltem, hogy rámenősebben fogok bokszolni, mint máskor, és jobban elszabadítom a jobb kezemet is, ezért már az első menetben belementem egy adok-kapokba is. A negyedik és ötödik menetre nyugodtam meg igazán, illetve, amikor elkezdtem sikeresen bevinni a balegyeneseket. Éreztem, hogy van bennem egy feszültség, amelynek ki kellett jönnie, és ez a hatodik menetben ki is pattant, akkor sikerült először kiütnöm.”

Az amatőrök között is világbajnok magyar – saját honlapja szerint – riválisáról elmondta, hogy nagyon jól bírta az ütéseket, de tudta, hogy “kemény fickó”, így felkészült rá.

“Arra álltam rá, hogy tíz menetet bokszolok, és ha adódik alkalom a kiütésre, az csak plusz hab a tortán. Szerencsére jutott hab a tortára. Ez a mérkőzés még nagyon bennem van, és most nem is akarok a jövővel foglalkozni. Ráadásul nagypofával kihívogatni nem az én stílusom, ezt intézik majd a promóterek és menedzserek, ez nem az én dolgom. Úgy érzem még, bőven több van bennem, és ezt ki is akarom hozni. Régóta vagyok távol az otthontól, családomtól, így már nagyon várom, hogy hazaérjek és megöleljem őket, most már ez jár a fejemben. Szeretném ezúton is megköszönni a Magyaroknak, hogy a helyszínen ilyen szép számban drukkoltak nekem, és azoknak is, akik fennmaradtak a televízió képernyője előtt” – nyilatkozta Erdei Zsolt.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.