Devizahitelek – Bankszövetség: a bank és a hiteles közösen ajánlhatja fel ingatlanát az eszközkezelőnek

A bank csak abban az esetben engedi el a bajba jutott devizahitelesek tartozásának az ingatlanvételár feletti részét, ha a bank és az ügyfél megállapodik abban, hogy közösen ajánlják fel az ingatlant megvételre a nemzeti eszközkezelőnek – mondta el Müller János, a Magyar Bankszövetség vezető tanácsadója az MTI-nek szombaton.

Hangsúlyozta, hogy ez nem a korábban már a bankok által visszautasított “elsétálási jog”. Müller Jánost azután kereste meg az MTI, hogy Nátrán Roland, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára az mr1 Kossuth Rádióban azt mondta: köteles lesz elengedni a bank az ingatlanvételár feletti esetleges tartozását azoknak a bajba jutott devizahiteleseknek, akiknek a nemzeti eszközkezelő társaság megvásárolja ingatlanát.

Müller János hangsúlyozta, hogy a kormánnyal kötött megállapodás szerint az eszközkezelőnek felajánlott ingatlanokat az eredeti szerződéskori árnál jelentősen nyomottabb áron venné meg az eszközkezelő, differenciáltan. Budapesten és a megyei jogú városokban a szerződéskori ár 55 százalékáért, a városokban 50 százalékáért, az egyéb településeken pedig 35 százalékért

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.