Vádat emeltek Gáspár Győző és felesége ellen adócsalás miatt

Vádat emelt adócsalás és magánokirat-hamisítás miatt egy televíziós show-műsorban szereplő házaspár – Gáspár Győző és felesége – ellen a Salgótarjáni Városi Ügyészség.

A vádirat szerint G. Gy. és felesége 22,2 millió forintos kárt okozott a költségvetésnek azzal, hogy kijátszották a személyijövedelemadó-fizetési kötelezettséget.

Bóna Gyula, a Nógrád Megyei Főügyészség szóvivője az MTI-nek pénteken elmondta: a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyi nyomozói vizsgálták a két televíziós szereplő ügyét, mivel azok nem szerepeltették adóbevallásukban a közismert médiatevékenységet, illetve annak személyes jövedelmét.

Az ügyészség a nyomozás során megállapítottakat bizonyítottnak ítélte – tette hozzá.

A szóvivő közölte: G. Gy.-t egy rendbeli, az adóbevételt jelentős mértékben csökkentő adócsalás, egy rendbeli, az adóbevételt nagyobb mértékben csökkentő adócsalás bűntettével, valamint kétrendbeli magánokirat-hamisítás vétségével, míg feleségét, G.-né B. B.-t egy rendbeli, az adóbevételt jelentős mértékben csökkentő adócsalás bűntettével és egy rendbeli magánokirat-hamisítás vétségével vádolják.

Az ügy harmadrendű vádlottja bűnsegédként B. A.; a házaspár az ő vállalkozásának közvetítésével vette fel a honoráriumot a tévécsatornával kötött színlelt szerződés alapján.

G. Gy. 2005-ben és 2006-ban 11,5 millió, felesége pedig 2006-ban 10,7 millió forint kárt okozott az adócsalással.

Bóna Gyula elmondta: az ügyészség indítványt tett 197 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére, valamint az elcsalt összegnek megfelelő nagyságrendű vagyonelkobzásra is.

Az elkövetők a csalásért 1 évtől 5 évig terjedő szabadságvesztést kaphatnak.

A szóvivő közölte: G. Gy. 2010 májusáig csaknem 3 millió forintot megfizetett.

Az ügyet a Salgótarjáni Városi Bíróság tárgyalja majd.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.