George Michael szeptemberben Budapesten koncertezik

Négy év szünet után ismét fellép Magyarországon George Michael: a brit énekes, a Wham! nevű popformáció egykori frontembere Symphonica elnevezésű nagyzenekari turnéján szeptember 19-én a Papp László Budapest Sportarénában ad koncertet.

Ez lesz az első alkalom, hogy az idén 48 éves George Michael színpadra áll Európában a 2008 augusztusában véget ért 25Live című turnéja óta – tájékoztatta a budapesti koncertet szervező Live Nation szerdán az MTI-t. George Michael 2007 májusában már fellépett Magyarországon, akkor a Puskás Ferenc Stadionban.

Nagy-Britannia egyik legsikeresebb énekes-dalszerzőjének friss koncertprogramja felöleli mintegy 30 éves karrierjét, emellett más előadóktól származó kedvenc felvételeit is. A dalok mindegyikét átdolgozzák és újrahangszerelik nagyzenekarra, amely az énekes zenei kíséretét adja.

A turné augusztusban kezdődik a prágai Állami Operaházban, és az állomások között szerepel a londoni Királyi Opera vagy a párizsi Palais Garnier is.

Tavaly a Sony kiadta George Michael első szólólemeze, az eredetileg 1987-ben megjelent Faith újrakevert változatát. A Faith-t a poptörténet egyik legmeghatározóbb albumaként tartják nyilván; a görög származású, de már Angliában született George Michael azután készítette el 24 évvel ezelőtt, miután szélnek eresztette popduóját, a rendkívül sikeres Wham!-et, amely olyan slágereket produkált, mint például a Last Christmas.

1987-ben, a Faith megjelenésével vált bizonyossá George Michael kiemelkedő tehetsége, amely rövid idő elteltével a szupersztárok státuszába emelte. A Faith-ből világszerte több mint 20 millió fogyott, a lemezről hat dal is a toplisták első helyezettje lett, köztük a Father Figure, a One More Try, a Faith, a Kissing A Fool és az I Want Your Sex. George Michael két Grammy-díjat kapott a Faith-ért.

Az énekes a Faith óta még négy sikeres stúdióalbumot készített (1990: Listen Without Prejudice Vol. 1, 1996: Older, 1999: Songs from the Last Century, 2004: Patience), megjelentek válogatások, koncertek is tőle. Napjainkra George Michael több mint 100 milliós lemezeladással büszkélkedhet. Legutóbb néhány hónappal ezelőtt egy kislemezt jelentetett meg, amelyen a New Order True Faith című dalát dolgozta fel.

George Michael az elmúlt negyedszázadban többször is összetűzésbe került a hatóságokkal; legutóbb tavaly kellett négy hetet rács mögött töltenie, miután kábítószer hatása alatt karambolozott.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.