Újraválasztották Lázárt Jánost a Fidesz frakcióvezetőjének

Újraválasztotta frakcióvezetőnek a Fidesz parlamenti képviselőcsoportja Lázár Jánost.

A politikus a hétfő esti frakcióülés után újságíróknak elmondta: igyekszik a bizalmat a következő időszakban megszolgálni, és elsősorban a kormány, valamint a parlamenti többség előtt álló “igen kemény” törvényhozási időszakban szeretne jó közvetítő, az együttműködés szervezője lenni, reményei szerint “legalább olyan eredménnyel és sikerrel, mint ahogy azt az elmúlt egy esztendőben el tudtuk végezni”. Hozzátette azt is, reméli, hogy az elmúlt egy évben a Fidesz-frakció jó partnere volt a kormánynak, és “egy nehéz, azonban sikeres esztendőt” tudhatnak maguk mögött. Tájékoztatása szerint a frakcióülésen 184 igen szavazattal, egy nem ellenében választották ismét frakcióvezetővé.

Az elkövetkező időszakról Lázár János azt mondta: azt tekinti a legnagyobb kihívásnak, hogy a sarkalatos törvények hogyan járulnak majd hozzá az ország újjászervezéséhez.

Szijjártó Péter, a kormányfő szóvivője vasárnap jelentette be: Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök azt javasolja, hogy Lázár János az elmúlt egy év sikeres munkája után folytassa a Fidesz-frakció vezetését. Mint arra emlékeztetett, a Fidesz-frakció alapszabálya szerint először egy évre választ frakcióvezetőt a képviselőcsoport, utána pedig a parlamenti ciklusból hátralévő három esztendőre. A jelölés joga a Fidesz-KDNP közös parlamenti választási lista vezetőjét illeti meg.

Lázár János megválasztásával így 2014-ig irányíthatja a kormánypárti képviselőcsoport munkáját.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.