Római tenisztorna: Arn Gréta legyőzte Kuznyecovát

Arn Gérta 3 óra 22 perces mérkőzésen nyert a 11. helyen kiemelt orosz Szvetlana Kuznyecova ellen a római salakpályás tenisztorna női versenyének első fordulójában.

A világranglista 13. helyén álló Kuznyecova gyorsan elhúzott 3:0-ra, s bár riválisa felzárkózott 4:3-ra, 6:3-ra hozta az első játszmát. A rangsorban 48. Arn a folytatásban jobb volt, rövidítésben tudott egyenlíteni. A záró szettben Arn ismét elvette ellenfele adogatását, 5:4-nél meccslabdája volt, ám a Roland Garros 2009-es győztese egyenlített, és később ő jutott két meccslabdához, ám Arn hárította ezeket. Következett a rövidítés, amelyben Arnnak két meccslabdája lett, de Kuznyecova egalizált és fordított. A folytatásban itt is, ott is volt lehetőség a maratoni csata megnyerésére, ez végül Arnnak sikerült.

A magyar játékos a következő körben a szabadkártyás olasz Alberta Brianti és a szerencsés vesztesként főtáblás kínai Cseng Csie (Zheng Jie) párharcának győztesével találkozik.

A férfiaknál már a nyitó körben búcsúzott a 12. helyen kiemelt amerikai Andy Roddick.

Eredmények: 1. forduló (a 32 közé jutásért): nők (2.050.000 dollár összdíjazás): Arn-Kuznyecova (orosz,11.) 3:6, 7:6 (7-4),

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.