Demonstrációsorozat: a kormány nyitott a konzultációra

Magyarország nem engedheti meg magának, hogy negyvenéves, tapasztalt, életerős fiatalemberek munkáját nélkülözze – mondta Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője vasárnap újságírók előtt, a rendvédelmi szakszervezetekkel való hétfői tárgyalást firtató felvetésre.

A kormányfő szóvivője vasárnap azt mondta, a konzultációra minden formában nyitottak, ezt hétfőn Pintér Sándor meg is teszi. Hozzáfűzte ugyanakkor, hogy a kormány elkötelezettsége és céljai nem vitathatók: az államadósság legyőzése érdekében szükség van mindenkinek a munkájára. “Magyarország azt nem tudja megengedni magának, hogy negyvenéves, tapasztalt, életerős fiatalemberek munkáját nélkülözze” – hangsúlyozta.

Pintér Sándor belügyminiszter pénteken megjelent a rendvédelmi dolgozók budapesti, Kossuth téri tüntetésén, és bejelentette: hétfőn tárgyalásra várja a szakszervezeti vezetőket.

Arra a kérdésre, hogy mit tesz a kormány az orvosok elvándorlásának megakadályozása érdekében, Szijjártó Péter úgy válaszolt: az ország átszervezésén belül az egészségügyi rendszer átszervezésére is haladéktalanul szükség van, hiszen jól látszik, számos ponton változtatni kell azért, hogy az egészségügy hosszú távon és magas színvonalon működőképes legyen. Az egészségügyi államtitkárság már folytatja a konzultációkat, és a kabinet elé viszi azokat a szükséges intézkedéseket, amelyek kormány- vagy parlamenti szintű döntéshozatalt igényelnek annak érdekében, hogy a magyar orvosokat Magyarországon tudják tartani – közölte.

Arra, hogy lesz-e pénz az orvosok fizetésének emelésére, a szóvivő azt mondta: egy ország sem engedheti meg magának, hogy elveszítse a legjobb orvosait, ezért a kormány meg fogja vizsgálni, milyen lehetőségek állnak rendelkezésére azért, hogy Magyarországon tartsák az orvosokat.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.