Schmitt: békességre, nyugalomra és igazságosságra vágynak az emberek

Schmitt Pál szerint az emberek békességre, nyugalomra és igazságosságra vágynak, legyen szó akár az új alaptörvényről, akár a helyi önkormányzat működéséről.

A köztársasági elnök csütörtökön, Székesfehérváron – év elején kezdett országjárása negyedik állomásán – a városi közgyűlés előtt felszólalva hangsúlyozta: az ország minden pontján hatalmas gondot jelent a munkanélküliség, az ipar nélkül maradt régiók felzárkóztatása. Ezért korábban arra számított, sok panasszal találkozik majd a figyelem felkeltésére és a tapasztalatok kibeszélésére szolgáló látogatásai során, ehelyett azonban – mint mondta – többségében józanságot, a nehézségek leküzdéséhez szükséges tetterőt tapasztalt.

Schmitt Pál az általa húsvéthétfőn aláírt új alaptörvényre kitérve megjegyezte, az alkotmányozással a jövő alapjait rakta le az ország. Úgy fogalmazott: rajtunk áll, milyen sorsot építünk magunknak, ehhez azonban mindenekelőtt küldetéstudatra van szükség.

Az államfőt reggel Cser-Palkovics András (Fidesz) polgármester, Dorkota Lajos kormánymegbízott és Vargha Tamás (Fidesz-KDNP), a megyei közgyűlés elnöke fogadta Székesfehérváron. Schmitt Pál a városi közgyűlésen elmondott beszéde után díjakat adott át, a nap folyamán pedig több egészségügyi intézményt és egy patikát is felkeres, valamint rendhagyó osztályfőnöki órát is tart. Az államfőt útjára felesége, Schmittné Makray Katalin is elkísérte.

A köztársasági elnök januárban elkezdett és havonta folytatódó körútja során valamennyi megyét fel kívánja keresni, elsőként Borsod-Abaúj-Zemplén megyében tett látogatást, majd Veszprém és Jász-Nagykun-Szolnok megyébe utazott.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.