Folytatva a hagyományt: majális Budaörsön

Immár sokéves tradíciót folytatva, az MSZP Budaörsi Szervezete az idei május 1-jén is megrendezi a közkedvelt városi majálist. Valamennyi polgártársunkat várjuk erre a hagyományos és szép tavaszköszöntésre, a munka ünnepére!

Azt gondoljuk, hogy azoknak is örömteli kikapcsolódást nyújthat a majális, akiknek a világképe részben vagy egészben eltér a miénktől. Hiszen május 1-je nem pártpolitikai ünnep! Mi semmiképpen sem tartjuk annak, bár kétségkívül nem választható el a baloldali, illetve a szakszervezeti és érdekvédelmi hagyományoktól. Ám ezek manapság olyan értékek, amelyek valamilyen formában megtalálhatók szinte minden politikai szerveződés programjában, igaz, eltérő hangsúlyokkal. Más kérdés persze, hogy az egyes kormányok a gyakorlatban hogyan viszonyulnak a munka világához, és mennyire engednek teret a munkavállalók jogainak és érdekeinek.

A világ számos településén egyébként az önkormányzatok szoktak május 1-jén különféle népünnepélyeket, majálisokat rendezni. Erre számos példa akad Magyarországon is, mind a mai napig, függetlenül az adott település polgármesterének vagy önkormányzati testületének politikai „színétől”. Budaörsön ez másként alakult. Ilyenformán az MSZP itteni szervezete a majális megszervezésével és lebonyolításával nem csupán tradíciót ápol, de voltaképpen hiánypótló város tevékenységet is ellát.

Sajnos, pénzügyi lehetőségeink még a korábbi évekhez képest is jóval szerényebbek. Ezért az idén kevesebb programot kínálhatunk. Hiszen mindent saját erőből oldunk meg. Azonban az érdeklődők most is megtalálhatják majd a majálisok minden megszokott és lényeges „kellékét”. Ami pedig a legfontosabbat, a jókedvet illeti, ebből szerencsére nem szenvedünk hiányt.

A helyszín az idén is az Árok utcai Szabadidő Park, ahol színvonalas fellépőkkel várjuk a pihenésre, szórakozásra vágyó vendégeket. A program 8.30-kor zenés ébresztővel kezdődik a város több pontján, a Budaörsi Fúvószenekar közreműködésével. Azután 10 órakor a gyerekeknek szeretnénk kedvezni: Az Aranybalta című mesejátékot Urbán Gyula és Domonkos Béla bábművész adja elő. Majd 11-től a Budaörsi Szabadidő- és Versenysport-egyesület Shaolin kungfu-bemutatót tart, amit vetélkedő követ. Délutáni 14 órakor folytatódik a műsor a Romano Glaszo együttes fellépésével, aztán 15 órától az Ellinizmosz néptáncegyüttessel és a Palio Bouzuki zenekarral közösen kerül sor görög táncházra. A program diszkózenével zárul, s természetesen az érdeklődőket egész nap büfé várja.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján azt ígérhetjük, hogy a majális az idén is kellemes élmény lesz mindazoknak, akik – családdal, barátokkal vagy anélkül – ellátogatnak a tavaszünnepre. Őszintén reméljük, hogy meghívásunkat minél több budaörsi polgártársunk fogadja el, és sokakkal találkozunk személyesen május 1-jén a Szabadidő Parkban.

Laczik Zoltán, elnök
MSZP Budaörsi Szervezete

(budaorsiinfo.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.