Schmitt Pál ma ír alá: ünnepi beszéd és gálaestek köszöntik az új alaptörvényt

Schmitt Pál ma délben látja el kézjegyével Magyarország új alaptörvényét, amelynek tiszteletére az ország több pontján, illetve Kolozsváron is gálaesteket rendeznek.

A köztársasági elnök a Sándor-palotába tervezett aláírás után ünnepi beszédben köszönti a jövőre életbe lépő alaptörvényt, amelyet a tervek szerint ekkor fanfárokkal és ünnepélyes őrségváltási ceremóniával köszöntik a Szent György téren, ahol 11 órától a Magyar Honvédség Támogató Dandár Helyőrség Zenekara ad térzenét.

Az államfő 14 órakor Horváth Gergely Domonkossal, a Magyar Posta igazgatóságának elnökével ünnepélyes keretek között első napi bélyegzővel látja el a posta, új alaptörvény aláírása alkalmából kibocsátott ünnepi bélyegblokkját. Az államfő ezt követően, 19 órakor ünnepi köszöntőt mond a Magyarország új alaptörvényének aláírása alkalmából rendezett ünnepi hangversenyen a Művészetek Palotájában. Schmitt Pál – közszolgálati médiumok által közvetített – beszédét az ország nyolc vidéki helyszínén, illetve a Kolozsváron tervezett gálaesteken is figyelemmel kísérhetik a meghívottak.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium kultúráért felelős államtitkársága által szervezett, egy időben kezdődő rendezvények első részében mind a tíz helyszínen Kodály Zoltán Psalmus Hungaricusával indítják műsorukat a zenekarok és énekkarok, míg az estek második része helyszínenként eltérő lesz. A Művészetek Palotájából a Magyar Televízió, a Kolozsvári Magyar Operaházból pedig a Duna TV közvetíti élőben a gálákat.

A kormány összesen 135 millió forint átcsoportosítását rendelte el az új alaptörvény megünneplésére, illetve az egyéb kommunikációs feladatok ellátására.

Orbán Viktor miniszterelnök, a Facebookon közzétett húsvéti üzenetében úgy fogalmazott, sorsszerűnek és rendeltetésszerűnek érzi, hogy az államfő húsvéthétfőn írhatja alá az új alkotmányt, amely szerinte az újjászületés dokumentuma lehet.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.