MSZP: nem jó irányba haladnak a dolgok Magyarországon

Az MSZP szerint nem jó irányba haladnak a dolgok Magyarországon; a Fidesz-KDNP által megnyert egy évvel ezelőtti országgyűlési választások óta nőtt a munkanélküliek száma, félkatonai szervezetek alakultak, és sok munkavállaló kevesebbet keres az új adórendszer miatt, mint egy évvel ezelőtt – erről Kormos Kata, az MSZP szóvivője egy telefonos sajtótájékoztató keretében beszélt az MTI-nek. A köztársasági elnök hétfőn aláírja Magyarország “pártalkotmányát”, és hétfőn lesz egy éve, hogy a Fidesz-KDNP megnyerte a 2010-es országgyűlési választásokat – mondta.

Emlékeztetett arra, hogy a Fidesz választási ígéretei között szerepelt egymillió új munkahely, a nyugdíjak megvédése, a devizahitelesek megsegítése és az igazságos adórendszer. Ehhez képest ma százezerrel több a munkanélküli mint egy évvel ezelőtt, “soha ekkora bizonytalanságban” nem voltak az emberek a nyugdíjjal kapcsolatban mint most, a devizahitelesek megsegítésére azóta sem született megoldás, és a bérmonitoring bizottság jelentéstervezete szerint öt hónapja “még mindig milliók” keresnek kevesebbet a Fidesz által igazságosnak mondott egykulcsos adórendszer miatt – mondta Kormos Kata.

Hozzátette, hogy a Fidesz-KDNP rendet, és több rendőrt ígért, ezzel szemben “önbíráskodásra szerveződő félkatonai szervezetek” alakulnak az országban.

Kormos Kata szerint nem kell ahhoz pesszimistának lenni, hogy azt lássuk: nem jó irányba haladnak a dolgok. Mint hangsúlyozta, húsvét az újjászületés ünnepe, amelynek mai üzenete az is – és az események is azt bizonyítják -, hogy összefogásra van szükség, mert “Magyarországot ez teheti sikeressé hosszú távon”.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.