Rendkívüli vizsgálatot indítanak a BKV-nál a metrótűz miatt

Rendkívüli vizsgálatra kérte fel a BKV vezérigazgatóját, Kocsis Istvánt a keddi metrótűz ügyében Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója.

A BKK keddi közleményében úgy tájékoztatta az MTI-t, hogy Tarlós István főpolgármester nevében és megbízásából haladéktalanul felkérik a BKV vezérigazgatóját, hogy az eset körülményeit teljes körűen vizsgálja ki és tárja fel, készítsen vizsgálati jelentést, továbbá intézkedjen minden lehetséges és szükséges lépés megtételére, hogy hasonló veszélyes üzemzavarok, tűzesetek a jövőben a metróhálózaton elkerülhetők legyenek.

A “súlyos tűzeset” a 3-as metró vonalán különös figyelmet érdemlő, kritikus üzemzavar és esemény – emelték ki. Hozzátették: a metró üzeme biztonságos, de még a legkisebb esélyét is el kell kerülni annak, hogy a metróban tűzeset okozzon üzemzavart, vagy járjon bármilyen más, nemkívánatos következménnyel. Teljesen kiégett egy metrószerelvény első kocsija Budapesten, az Árpád hídi megállónál az alagútban kedden kora délután. Kiégett a második kocsi első része is, az alagútban a kábelek összeégtek, a biztonsági világítást szolgáló lámpák leolvadtak a mennyezetről.

A BKV fődiszpécsere korábban az MTI-nek az esetről annyit mondott, hogy a szerelvény az alagútban akadt el, de utasokat nem szállított; a metró vezetője elhagyta a szerelvényt.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.