“Már nemcsak a tűzcsapoknak kell reszketniük”: Május 6-án folytatják a rendvédelmiek

Május 6-án folytatják tüntetésüket a rendvédelmi dolgozók – jelentette be a Parlament előtt demonstrálóknak Kónya Péter az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának keddi ülését követően.

A fegyveres és rendvédelmi dolgozók szakszervezeteit tömörítő demonstrációs bizottság elnöke hangsúlyozta: “május 6-án találkozunk, többen, mint szombaton és elszántabban”. Hozzátette, hogy “most már nemcsak a tűzcsapoknak kell reszketniük”, utalva a szombati tüntetésre, amikor tűzoltók tűzcsapokat nyitottak meg a belvárosban.

Árok Kornél, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének elnöke azt mondta: “olyan tisztességes bért kérünk, amiből meg lehet élni”. Szerinte a május 6-i demonstráción minél többen kell lenniük, hogy szerzett jogaikat ne tudják elvenni.

Sima Judit, a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetének főtitkára “bosszúállónak” nevezte az Orbán-kormányt, amiért a rendvédelmi dolgozók szerzett jogait “folyamatosan elveszi”.

Fabók Ferenc, a Független Büntetés-végrehajtási Szakszervezetek Országos Szövetsége elnöke arról beszélt, hogy Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője három csapást ígért, amelyből az elsőt a rendvédelmi dolgozókra mérték.

Pongó Géza, a Független Rendőr Szakszervezet Főtitkára szerint “minden jogi eszközt bevetve” kell megvédeni a rendvédelmi dolgozók szerzett jogait.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.