Újabb erős földrengés volt Japánban – veszteséglista

Újabb erős földrengés rázta Japán fő szigetének, Honsúnak a középső részét szombaton, helyi idő szerint délelőtt 11 óra 19 perckor.

A nyílt végű Richter-skála szerint 5,8-es erejű földrengés epicentruma Kanto tartományban, Tokiótól mintegy 80 kilométerre északra volt, fészke pedig 70 kilométeres mélységben. A Tokiótól mintegy 250 kilométerre északkeletre fekvő fukusimai atomerőműben nem zavarta meg a mentési és helyreállítási munkálatokat az újabb földrengés, megszakítás nélkül folytatódott a március 11-i nagy földrengés következtében megrongálódott reaktorblokkok hűtése.

Egy újabb baleset előfordulásának elkerülése végett a japán nukleáris biztonsági hivatal pénteken utasította a szigetország atomerőműveit működtető kilenc vállalatot, hogy erősítse meg a földrengések és szökőárak pusztításainak kivédését célzó intézkedéseit.

Március 11. óta több száz erős utórengés rázta meg Japánt. Ezek közül öt ereje meghaladta a hetest, hetvenkettőé a hatost és további négyszázhúszé az ötöst.

A legfrissebb statisztikák szerint 13645 ember halt meg a 9-es erősségű földmozgás és az azt követő szökőár következtében, 14384 embert pedig eltűntként tartanak nyilván.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.