Fővárosi Közgyűlés: 50+100 millióért ismét lehet Sziget Fesztivál

Aláírható a főváros és a Sziget (Kulturális Menedzser Iroda) Kft. közötti megállapodás a Fővárosi Közgyűlés szerdai döntése értelmében. Ez azt jelenti, hogy augusztusban várhatóan ismét megtartják a fesztivált.

A megállapodás értelmében a kft. 50 millió forint díjat fizet a közterület-használatért, továbbá 100 millió forint értékben szolgáltatásokat rendel meg a főváros cégeitől. A korábbi években a Sziget fesztivál szervezői számára az önkormányzat ingyenesen biztosította a közterületet.

A bérbeadás július 18-tól augusztus 30-ig szól.

A szerződés melléklete rögzíti azt is, hogy a Sziget Kft. milyen szolgáltatásokat rendel meg a BKV-tól. Eszerint a cég a szentendrei HÉV éjszakai üzemeltetéséért, több busz- és villamosjárat sűrítéséért is külön fizet majd. A kft.-nek ideiglenes buszjáratot kell majd megrendelnie a BKV-tól a Sziget fesztivál helyszíne és a Keleti pályaudvar, a Nyugati pályaudvar, illetve a repülőtér termináljai között.

A megállapodás szerint a kft.-nek a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.-től, a Budapesti Vidám Park Zrt.-től, valamint a Fővárosi Állat- és Növénykerttől is szolgáltatásokat kell megrendelnie. Ez a gyakorlatban várhatóan azt jelenti, hogy a különböző Sziget-bérletek 30-50 százalékos kedvezményt biztosítanak majd az említett fővárosi létesítményekben. Az MTI úgy tudja, hogy – elsősorban a külföldieknek – speciális Budapest-karszalagot ajánlanak, amellyel az említett szolgáltatásokat igénybe lehet majd venni.

A közgyűlés két jobbikos képviselő tartózkodása mellett 28 igen szavazattal jóváhagyta a szerződéstervezetet, és felhatalmazta aláírására Tarlós István (Fidesz-KDNP) főpolgármestert.

A képviselők megszavazták azt a jobbikos indítványt is, amely szerint a szerződést egy további ponttal is kiegészítik: a fővárosi önkormányzat a szolgáltatások fejében főszponzori támogatónak minősül, és ezért egyebek mellett a reklámokban, a hirdetéseken, a karszalagokon meg kell jelennie a főváros logójának és internetes címének.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.