Megnyílik Graceland másolata Dániában

Megnyílik Elvis Presley legendás memphisi otthonának, Gracelandnek az első másolata a dániai Randersben. Az ötletgazdát, Henrik Knudsent az Elvis iránt érzett rajongása vezette a kópia megépítésére.

A dániai Graceland április 15-én nyitja meg kapuit. A megnyitó ünnepségen fellép a rockveterán Suzi Quatro, illetve beszédet mond James P. Cain korábbi amerikai nagykövet, aki már korábban hírnevet szerzett magának a Koppenhágában saját rezidenciáján rendezett zajos Elvis-bulival. A megnyitó egyik legfőbb vendége az ismert Elvis-rajongó, Claus Hjort Fredriksen dán gazdasági miniszter lesz.

Az újonnan épült Graceland Randers kívülről megegyezik Elvis eredeti otthonával, belső kialakítását tekintve viszont különbözik. Az alagsorban berendezett teremben láthatóak Elvis eredeti gitárjai és számos emléktárgy.

Knudsen megépítette a Jungle Room-ot, az énekes kedvenc szobáját, a földszinten pedig szuvenírboltot és egy eredeti stílusú éttermet rendezett be. Az első szinten kialakított hatalmas bálterem pedig családi ünnepekre és koncertekre is lefoglalható. Egy dán hölgy már most jelezte, hogy a bálteremben szeretné megünnepelni hetvenedik születésnapját – 2017-ben.

Knudsennek szerény elvárásai vannak a hamarosan induló projekttel kapcsolatban. Bár az eredeti Gracelandet évente 500 ezren látogatják, ő azzal is megelégedne, ha a dán másolatot ötvenezren keresnék fel.

A Tennessee államban lévő eredeti épület üzemeltetői nem örülnek a dán férfi vállalkozásának: azt követelik tőle, hogy vagy teljesen hagyja el a turistalátványosságról a Graceland nevet, vagy engedje át nekik a bevétel egy nem éppen elhanyagolható részét.

Knudsen viszont egyik feltételnek sem akar eleget tenni. Főleg, miután a város az ingatlanhoz vezető utat Graceland Randers útnak nevezte el, illetve egy személyes találkozást követően maga Priscilla Presley, Elvis exfelesége küldte neki üdvözletét és gratulációját.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.