Kész a bedőlt hiteleseknek szánt állami mentőcsomag

Elkészült a bedőlt hiteleseknek szánt állami mentőcsomag – közölte kedden a Magyar Hírlap, amely azt állította: megszerezte annak véglegesnek tekinthető változatát.

A lap közlése szerint a dokumentumból kiderül: alacsony költségű, támogatott hitellel váltanák ki az elszálló devizakölcsönöket, s erre 50-60 milliárd forintot szánnak a büdzséből. A Magyar Hírlap szerint a tervezet mérsékelné a kezesek kötelezettségeit, és a csőd közelébe került ezrekre is gondol. A fő cél, hogy a lakásuk értékét meghaladó tartozást cipelő polgárok ne kerüljenek olyan helyzetbe, hogy a szerződésbontás már negatív vagyont eredményezzen, s emiatt átmeneküljenek a feketegazdaságba. A menthetetleneknek szociális bérlakást kínálnak.

A lap pontokba szedve is ismertette az új szabályozás elemeit, ezek a negatív vagyonosodás megszüntetése, az államilag támogatott hitelezés beindítása, a tranzakciós költségek kiiktatása, az árfolyamszint feletti teherátvállalás, a végrehajtói díjak módosítása és a zálogkötelezetti kör csökkentése.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.