MÁV: vasárnaptól változik a vasúti menetrend

Április harmadikától, vagyis vasárnaptól módosul a vasúti menetrend, több vonalon sűrítik a járatokat, és kerékpárszállító kocsikkal bővítik a szerelvényeket – közölte a MÁV-Start Zrt. szerdán az MTI-vel.

A módosítások közül a legtöbb utast érintő fejlesztés a Budapest- Miskolc és a Budapest-Debrecen-Nyíregyháza vasútvonalakon lép életbe, eszerint a hétvégéken is óránként közlekednek az InterCity vonatok. Ezenkívül a Budapest-Miskolc-Nyíregyháza, és a Budapest-Szolnok-Debrecen útvonalon közlekedő InterCity szerelvények egy része újra kerékpárszállító kocsival közlekedik – olvasható a közleményben.

A Sárbogárd-Bátaszék szakaszon megszűnnek április 3-tól a hétvégi korlátozások, így ismét kétóránként közlekednek egész nap a vonatok.

További változás a menetrendben, hogy a Budapest-Cegléd-Szeged vonalon közlekedő InterCity vonatban nagy befogadóképességű kerékpárszállító kocsi közlekedik vasárnaptól.

A módosításokat tartalmazó füzetet a menetrendkönyv tulajdonosok térítésmentesen vehetik át a benne található szelvény átadásával a menetrendkönyv megvásárlásának helyszínén – hívja fel a figyelmet a MÁV, hozzátéve, hogy a vasúttársaság honlapján, az ELVIRA internetes menetrendi keresőben, valamint telefonon is lehet tájékozódni a menetrendi változásokról.

Az eddigi évek gyakorlatának megfelelően – a nyári menetrend bevezetése előtt – tavasszal is módosítja a MÁV a menetrendet az utasoktól beérkezett észrevételek, a társvasutaknál bekövetkezett menetrendi változások, és a belföldi szolgáltatások aktuális fejlesztéseinek figyelembe vételével.

A nyári menetrendet később, június 18-án vezetik be, s augusztus 28-ig lesz majd érvényben.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.