Egymilliárd dolláros vagyont hagyott hátra Elizabeth Taylor

Elizabeth Taylort évtizedeken át kísérte leghíresebb szerepe, Kleopátra egyiptomi királynőé, aki még azt is megengedhette magának, hogy szamártejben fürödjön: hírek szerint a közelmúltban elhunyt hollywoodi csillag sem szűkölködött, egymilliárd dolláros vagyont hagyott hátra.

Mesés vagyonával a világhírű színésznő egyike volt annak a mindössze 14 nőnek a világon, aki saját erejéből lett milliárdos. Taylor ismert volt páratlan ékszergyűjteményéről, a ritkaságok összértéke – jó pár évvel ezelőtti becslések szerint – eléri a 150 millió dollárt.

A gyűjteményt hamarosan elárverezi a Christie’s aukciósház, kalapács alá kerül többek közt az a rubintokkal és gyémántokkal kirakott nyaklánc, amelyet a csillag egyik férjétől, Mike Toddtól kapott, és az a 33,19 karátos Krupp-gyémánt, amely Richard Burton ajándéka volt. A legértékesebb darab a világhírű Burton-Taylor-gyémánt lehet: a körte alakú ritkaság 69,42 karátos, 1969-ben egymillió dollárt ért – olvasható a Daily Mail című brit tömeglap internetes kiadásában (www.dailymail.co.uk).

A színésznő annak idején négymillió dollárt – mai árfolyamon számítva 47 millió dollárt – kapott a Kleopátra című film főszerepéért, később saját parfümvonala révén ért el óriási üzleti sikereket. Ingatlanjai értékét 150 millió dollárra becsülik.

Tetemes vagyona mellett a híresség jelentős erőfeszítéseket tett mások megsegítésére, AIDS-alapítványa részére 270 millió dollárt szerzett.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.