Navracsics Tibor: a kétharmados győzelem történelmi esély és felelősség

Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes szerint a kétharmados győzelemmel történelmi esélyt és történelmi felelősséget kapott a Fidesz, hogy Magyarországot arra az útra vigye, amelyik a gazdasági növekedéshez, a függetlenséghez, a szabadsághoz, az egyenjogúsághoz és a jövő Magyarországának megteremtéséhez vezet.

“Olyan időszakban vagyunk, és olyan időszak előtt állunk, amely (…) fegyelmezett munkát igényel a részünkről is; tudnunk kell, hogy miben hiszünk, tudnunk kell, hogy mit követünk, és együtt kell gondolkoznunk, együtt kell dolgoznunk. Most nincs itt a széthúzásnak az ideje” – mondta a miniszterelnök-helyettes Kaposváron a Fidelitas választmányi ülésén.

Mindenki számára világosnak kell lennie, hogy a Fidesz olyan politikai közösség, amely az elmúlt évek során nemcsak erőssé kovácsolódott, hanem egymás iránt kölcsönös tiszteletet és kölcsönös megértést tanúsító tagokból áll – szögezte le a politikus. Hozzátette: ebből a szempontból stratégiai jelentősége van a Fidelitasnak a Fidesz politikai közösségén belül. “Önök a Fidesz jövője, de nemcsak a Fidesz jövője, hanem önök Magyarország jövője is” – hangsúlyozta Navracsics Tibor a csaknem háromszáz résztvevő előtt.

A Fidesz céljairól szólva kifejtette: ezek az 1988-ban megfogalmazott alapcélhoz képest nem változtak. A cél ma is a “szabad, független, demokratikus Magyarország, ahol a jogállamot senki és semmi nem csorbíthatja, ahol senki és semmi nem szabhatja meg nekünk, hogy milyen módon, hogyan kívánjunk élni, és ahol mi magunk alakítjuk a saját sorsunkat”. “Nekünk olyan Magyarországot kell építenünk, és olyan Magyarországra szövetkeztünk, amely mindenkinek megadja azt a lehetőséget, hogy itt Magyarországon boldoguljon, hogy ne kelljen elvándorolnia a boldogulás érdekében” – hangsúlyozta.

Hozzátette: ezért kezdték meg a közigazgatási, az adó- és a gazdaságpolitikai reformot, ezért kellett “búcsút inteni” a Nemzetközi Valutaalapnak, ezért indították el az Új Széchenyi Tervet, és ezért készítik elő a Széll Kálmán Terv szellemében azokat a konkrét lépéseket, amelyek lehetővé teszik, hogy Magyarország nemcsak versenyképes, hanem olyan versenyelvű gazdasággá váljon, ahol mindenki számára világosnak kell lennie, hogy munka nélkül nincsen boldogulás – sorolta.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a választmány ülésén a magyar nemzetpolitikáról beszélt, amely elmondása szerint két pilléren nyugszik. A legfontosabb az, hogy a világon bárhol élő magyarok állampolgárságot szerezhessenek anélkül, hogy a szülőföldjüket el kellene hagyniuk – hangsúlyozta, hozzátéve: ennek a lehetőségét megteremtették, “tehát a magyar nemzetet közjogi értelemben egyesítettük”. A következő feladat az lesz, hogy azon az alapon, amelyet az új alkotmány megteremt, minden magyar állampolgárnak, bárhol él a világban, szavazati joga legyen – jelezte a politikus. Semjén Zsolt a határon túli magyar politika szempontjában fontosnak nevezte, hogy “etnikai alapú” magyar pártok legyenek, ennek feladása ugyanis “a magyar ügy feladását is jelentené”.

Tállai András az önkormányzati rendszer átalakításáról szólva közölte, hogy mindenkit megnyugtat: nem csorbulnak az önkormányzatok jogai, ugyanakkor elkerülhetetlen az önkormányzati rendszer átalakítása. “Ha nem változtatunk, akkor az önkormányzatok többsége összeomlik” – mutatott rá a Belügyminisztérium államtitkára, hozzátéve: olyan önkormányzatot kell kialakítani, amely nem termeli tovább a működési hiányt és az adósságot.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.