Eltemették Elisabeth Taylort, mesés vagyona nagyobbik részét AIDS-szervezetekre hagyta

Vajmi keveset láthat Liz Taylor családja a színésznő mesés, 110 milliárd forintnak megfelelő vagyonáról. Ennek 80 százalékát ugyanis AIDS-szervezetekre hagyta, 10 százalékát pedig egy katolikus iskola kapta.

Liz 1985-ben, amikor meghalt a homoszexuális barátja, Rick Hudson, határozta el, hogy adományokkal segíti az AIDS-kutatást. Az elmúlt években több százezer dollárt fordított e célra.

Ismerői szerint élete nagy szerelme Richard Burton volt, akit a Ganfi-tó partján helyezték örök nyugalomra, ott élt le ugyanis 26 évet egy parasztházban. Állítólag Liz azt akarta, hogy a színész mellé temessék, ám Burton felesége ezt ellenezte.

Liz Taylort így a Forest Lawn emlékparkban helyezték végső nyugalomra helyi idő szerint csütörtök délután. A Los Angelestől 13 kilométerre északra fekvő emlékparkban olyan hírességek nyugszanak, mint Walt Disney, Humphrey Bogart vagy Elizabeth Taylor egykori jó barátja, a két éve elhunyt Michael Jackson.

A temetésen csak a családtagok és a legközelebbi barátok voltak jelen, az alig egyórás szertartáshoz – amelyen a fiatal ír színész, Colin Farrell, valamint az elhunyt híresség fia, lánya és unokája szavalt verset – nem engedték oda a sajtó képviselőit.

Elizabeth Taylor Eddie Fisherrel 1959-ben kötött házassága előtt áttért a zsidó hitre. Zsidó szokás szerint az elhunytat 48 órán belül el kell temetni.

Liz Taylort szerdán, egy Los Angeles-i kórházban érte a halál, 79 éves volt.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.