Líbia: Ultimátumot adott a líbiai hadsereg Bengázi lakosainak

A líbiai hadsereg szerda este ultimátumot intézett a felkelők fő központjának számító Bengázi lakosaihoz: eszerint éjfélig el kell hagyniuk azokat a körzeteket, ahol fegyveresek állomásoznak, vagy fegyverraktárak vannak.

Az al-Libya tévécsatornán megjelent szöveg szerint a hadsereg a lakosok segítségére siet, s “megtisztítja a várost a fegyveres bandáktól”. Helybeliek beszámolója szerint a településen az ultimátum dacára nyugalom volt éjszaka. A bejelentést egy bengázi lakos a pszichológiai hadviselés részének mondta.

Moammer Kadhafi líbiai vezető egyébként egy libanoni tévécsatornának adott szerdai interjújában azt mondta: nem számít arra, hogy csapatainak harcolni kell majd Bengázi elfoglalásáért, mert a líbiai nép segíteni fog az ottani “al-Kaida hívek” kifüstölésében.

Kadhafi következetesen az iszlám szélsőségeseket és az al-Kaida terrorszervezet embereit vádolja a líbiai felkelés kirobbantásáért.
A líbiai vezető egyébként bejelentette: csapatai csütörtökön “döntő csatát” vívnak majd Miszráta elfoglalásáért. A Tripolitól 150 kilométerre keletre lévő település (Líbia harmadik legnagyobb városa) már hetek óta a kormányerők ostromgyűrűjében van, ám a felkelők szerdán is visszaverték Kadhafi csapatainak támadását.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.