Női kézilabda BL: biztos elődöntős a Győr

A már biztos elődöntős Győr továbbra is százszázalékos a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjében, mivel vasárnap 36-23-ra nyert a vendég orosz Dinamo Volgográd ellen.

A magyar együttes az első vagy a második helyen jut majd tovább csoportjából, ez a norvég Larvik elleni, egy hét múlva sorra kerülő hazai találkozón dől el. Ott még nyolcgólos vereség is az ETO-nak kedvez. Női BL, középdöntő, II. csoport, 5. forduló: Győri Audi ETO KC – Dinamo Volgográd (orosz) 36-23 (18-13).

Az eddig hibátlan Győr az első helyért harcolt, míg a Volgográdnak már elszálltak az elődöntős reményei. Ennek ellenére az oroszok bátran kezdtek, és a 12. percben már 8-6-ra vezettek. Lassan ébredt a magyar bajnok, Lunde egyre többet védett, és a felgyorsított támadások révén pedig sorozatban öt gólt dobtak a hazaiak. Ezután 11-8-nál a Dinamo időt kért, de számára már nem volt visszaút. A folytatásban a győriek remekeltek, és a félidőre biztos előnyt szereztek.

A magabiztos ETO a második játékrész elejét is felpörgette, ellépett 21-13-ra, ám amikor Spiridont kiállították, valamelyest csökkent a különbség. Azonos létszámban megint nem volt gond, a csereként beálló Pálinger pedig remekelt a kapuban.

Görbicz is nagy kedvvel játszott, passzai és góljai élményszámba mentek. Az 50. percben, 26-19-nél a vendégek időt kértek, mert nem volt ütőerő a támadójátékukban.

Görbicz pimasz büntetőjével 30-20 lett az állás, a hazai publikum „rászámolt” az ellenfélre. A hajrára is maradt néhány attrakció, és a hálás közönség vastapssal jutalmazta a produkciót.

A Győr jövő vasárnap azt a Larvikot fogadja, amelyet február 19-én 25-16-ra legyőzött idegenben. Így nyolcgólos vereség is a magyar bajnok első helyét jelentené a csoportban, és akkor Görbiczék az I. csoport második helyezettjével találkoznának az elődöntőben, és a visszavágót rendezhetnék Győrben.

Az állás: 1. Győr 10 pont, 2. Larvik 8, 3. Volgográd 2, 4. Leipzig 0

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.