MSZP: kártalanítsa a kormány a január óta kevesebbet keresőket

Az MSZP arra szólítja fel a kormányt, hogy kártalanítsa a január óta az egykulcsos adórendszer miatt kevesebbet keresőket – mondta a párt szóvivője. Kormos Kata szerint január óta az egykulcsos adórendszer miatt 1,4 millió ember keres kevesebbet, mint tavaly.

Ez az adórendszer megnehezítette az emberek életét; miközben a jobban keresőknek több pénzt juttatott a zsebébe, addig a szegényektől elvont – tette hozzá. A bérkompenzációs ajánlásokkal “próbálkozik” a kormány, de azt látni kell, hogy az ajánlás és a törvény nem ugyanaz – mondta.

A szóvivő közölte: a 8 millió választópolgárból 5 millió nem a Fidesz-KDNP-szövetségre szavazott tavaly. A kormány 2,7 millió ember szavazatára hivatkozik, miközben 10 millió embert kellene képviselnie – hangsúlyozta.

Kitért arra is, hogy – mint mondta – máig nem ismertek a nyugdíjrendszer módosításának részletei; a kormány azt ígérte, hogy megvédi a nyugdíjakat – fűzte hozzá.

Nem dolgozták ki a devizahitelesek megsegítésének részleteit sem, a kilakoltatási moratórium nem tekinthető megoldásnak – mondta.

A kormányzó párt egymillió új munkahelyet ígért, ezzel szemben a legfrissebb statisztikai adatok “tavaly tavasz óta nem látott mélypontot” mutatnak a foglakoztatásban – tette hozzá.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.