Kósa Lajos támogatja a családi szavazati jog bevezetését, szerinte mások is követhetik

Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke szerint a családi szavazati jog bevezetése Magyarországon olyan újítás lehet, amelyet más országok is követhetnek – írja a Magyar Hírlap. Kósa Lajos közölte, támogatja e jog bevezetését.

Utalt arra, hogy a mintegy tízmilliós lélekszámú Magyarországon jelenleg csak 8 millió embernek van választójoga, így kétmillióan még a törvényes képviselőjükön keresztül sem tudnak beleszólni az ország irányításába. A Fidesz alelnöke szerint ugyanakkor a családi szavazati jog bevezetésével elejét lehetne venni annak, hogy a jövőnkről túlnyomó részben az idősebb generációk döntsenek, miközben a legnagyobb terhet a középgenerációk cipelik a hátukon.

Azt hangoztatta, hogy ezzel a lépéssel a fiatalabb családos rétegeket szeretnék politikailag motiváltabbá tenni.

Elmondta, Németországban is felmerült a családi szavazati jog bevezetése. Közölte, biztos abban, hogy előbb-utóbb több állam is követni fogja a példánkat.

Jelezte azt is, hogy a bevezetendő jog valójában két szavazatot jelentene a gyakorlatban: egy listára és egy egyéni képviselőre adható voksot. A jogot e két szavazathoz pedig az anyák kapnák meg, függetlenül attól, hány kiskorú gyermekük van.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.