BL: a nyolcban a Barcelona és a Sahtar Donyeck

A keddi visszavágók során az FC Barcelona és a Sahtar Donyeck harcolta ki a továbbjutást a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjéből; ez a két együttes az első, amely már várhatja a jövő heti sorsolást.

Eredmények: BL, nyolcaddöntő, visszavágók: FC Barcelona (spanyol)-Arsenal (angol) 3-1, továbbjutott: a Barcelona, 4-3 összesítéssel. Sahtar Donyeck (ukrán)-AS Roma (olasz) 3-0, továbbjutott: a Sahtar Donyeck, kettős győzelemmel, 6-2-es összesítéssel. A negyed- és elődöntő sorsolását jövő pénteken tartják Nyonban.

Barcelonában a házigazda katalánok a Londonban elszenvedett 2-1-es vereséget követően a szünet előtt előnybe kerültek Lionel Messi révén, s így már továbbjutásra álltak, a fordulás után Sergio Busquets öngólja azonban ismét a meccs elején kényszerű kapuscserét végrehajtó Arsenalt hozta kedvező helyzetbe. Az 56. percben a sérüléséből gyorsan felépült, s meglepetésre kezdő Robin van Persie labdaelrúgásért megkapta második sárga lapját, a Barcelona pedig kihasználta emberelőnyét: előbb a 69. percben Xavi akcióból, majd a 71.-ben Messi 11-esből volt eredményes, s ezzel el is dőlt a csata sorsa.

A másik kedd találkozón a Sahtar Donyeck az idegenbeli 3-2-es sikert követően hazai környezetben is nyert, mégpedig 3-0-ra a mérkőzés nagy részében emberhátrányban futballozó, és a 28. percben büntetőt hibázó AS Roma ellen, így kettős győzelemmel került a negyeddöntőbe.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.