Phil Collins visszavonul

Szóvivője közlésével szemben Phil Collins internetes oldalán megerősítette, hogy búcsúzni készül a zeneipartól. A People amerikai társasági magazin még a híresség szóvivőjét idézve azt írta: Collins “egyáltalán nem tervezi, hogy visszavonul”.

A szóvivő nem tért ki részletekre, és nem oldotta fel a cáfolat és Collins korábbi nyilatkozata közötti ellentmondást sem. A brit énekes és dobos ugyanis az FHM című férfimagazin márciusi számának adott interjújában azt mondta, vissza szeretne vonulni. Ezt utóbb saját honlapján kedden is megerősítette. Collins kifejtette, az évek óta tartó zenélés és dobolás, valamint a kollégáitól kapott állandó kritikák az elmúlt években nem könnyítették meg az életét.

“Kétlem, hogy valakinek is hiányozni fogok. Sokkal boldogabb leszek, ha visszavonulok a zenéléstől” – mondta a Genesis frontembere. Mindezek ellenére a honlapjára feltöltött bejegyzésében azt írta, azért vonul vissza, hogy több időt tölthessen gyerekeivel, és nem azért mert, úgy érzi, nem szerették.

Bár nagy zenei sikereket ért el – összesen hét Grammy-díjat kapott, számos listaelső slágert írt, a Tarzan című film daláért pedig Oscar-díjat is kapott -, a sajtó és a zenészek is gyakran tréfálkoztak karrierjén és kétségbe vonták zenei tehetségét. “Sajnálom, hogy sikeresek lettünk. Tényleg nem akartam, hogy ez ilyen méreteket öltsön, ezért nem is lep meg, hogy az emberek elkezdtek utálni” – fejtegette korábban Collins.

A zenésznek az elmúlt években számos egészségi problémával kellett megküzdenie: károsodott a hallása és problémái támadtak a gerincével. Az állandó dobolástól pedig sérültek a kezében lévő idegek, így a dobverőket is alig bírja tartani.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.