Szófiai filmfesztivál: négy magyar rendező

A nagydíjért indul Miklauzic Bence A zöld sárkány gyermekei című alkotása a pénteken kezdődő Szófiai Nemzetközi Filmfesztiválon, ahol Fliegauf Benedek, Kocsis Ágnes és Mundruczó Kornél legújabb filmjeit is vetítik – közölte a Magyar Filmunió. A filmes szervezet tájékoztatása szerint Bulgária elsőszámú nemzetközi filmes eseménye több mint 200 mozgóképet vonultat fel a világ legfrissebb filmtermésének javából; a válogatást Szófia mellett három nagyvárosban: Burgaszban, Plovdivban és Várnában is vetítik.

Miklauzic Bence második játékfilmje, A zöld sárkány gyermekei a seregszemle versenyprogramjába kapott meghívást, ahol tizenkét ifjú rendezőtehetség versenyez a szófiai nagydíjért. A Rátóti Zoltán, Bánfalvi Eszter és Yu Debin főszereplésével készült játékfilm egy kínai és egy magyar férfi különleges barátságát bemutató keserédes történet, amely a Mythberg Films gyártásában készült, lengyel partnerekkel, producere Berger József volt.

A zöld sárkány gyermekeiben a Rátóti Zoltán által alakított, frissen elvált és kissé pánikbeteg ingatlanügynöknek el kell adnia egy raktárépületet, amely – legnagyobb bánatára – nem üres, itt él ugyanis Wu, aki kártyatartozását törleszti azzal, hogy vigyáz a házban felstócolt, kínai piacra szánt kacatokra.

Miklauzic Bence személyesen vesz részt a játékfilm szófiai díszbemutatóján március 10-én.

A Mythberg Films egy további, magyar vonatkozású koprodukcióval is képviselteti magát szófiai filmfesztiválon: Jerzy Skolimowski Velencében díjazott filmje, Az ölés esszenciája (Essential Killing) vezető vágója Lemhényi Réka volt, és az utómunkákat Magyarországon végezték magyar szakemberek közreműködésével.

A legnagyobb bolgár filmfesztivál válogatásában műsorra tűzi Fliegauf Benedek Womb, Kocsis Ágnes Pál Adrienn, valamint Mundruczó Kornél Szelíd teremtés – A Frankenstein-terv című alkotásait is.

A 15. Szófiai Nemzetközi Filmfesztiválra meghívott valamennyi magyar film és magyar részvételű koprodukció a Magyar Mozgókép Közalapítvány támogatásával készült.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.