Szijjártó: az adófizetőknek nem került pénzbe Orbán íróasztalának áthelyezése

Az adófizetőknek egy fillérjébe sem került, hogy Orbán Viktor miniszterelnök íróasztalát áthelyezték a tárgyalóba – mondta Szijjártó Péter, a kormányfő szóvivője pénteken a Magyar Nemzetnek. A Blikk csütörtökön arról írt: “nem tetszett Orbán Viktornak elődje helye a Parlamentben, ezért fogta magát, és átalakíttatta az épületnek azt a szárnyát, ahol a miniszterelnöki dolgozószoba volt”. Szijjártó Péter erre reagálva a Magyar Nemzettel azt közölte: az átalakítás helyett mindössze annyi történt, hogy megszüntették a külön dolgozószobát, a kormányfő íróasztala pedig bekerült az eddig kizárólag tárgyalóként funkcionáló Nándorfehérvári terembe. “Minden egyes helyiséget a korábbi hagyományoknak megfelelően használunk” – tette hozzá a szóvivő.

Úgy vélekedett, nem európai megoldás, hogy a kormányfő székhelye a törvényhozás épületében van, de Magyarország állapota miatt ezen jelenleg nem lehet változtatni.

Ahogyan Nagy Anna kormányszóvivő, Szijjártó Péter is cáfolta azt a lapértesülést, amely szerint a kormány saját használatú repülőgép beszerzését vagy bérlését tervezné. A miniszterelnök és a kormánytagok továbbra is menetrend szerinti géppel utaznak – közölte.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.