Oscar-gála: a vörös szőnyeg leterítve

Már leterítették a vörös szőnyeget, de mivel Kanada felől jeges légtömegek érkezhetnek Kalifornia déli része fölé – akár még havazhat is -, nejlonsátor védi a vasárnapi Oscar-gáláig. Már ünnepi menü is ismert, a terhes Natalie Portmannek külön kedvezett a séf. A szervezők szerint a fólia melegen tartja a bejárat előtti részt, így a felvonuló csillagoknak nem kell attól tartaniuk, hogy a szabadon hagyott vállaik és a mély dekoltázsok miatt fogvacogva kell bevonulniuk a Kodak Színházba.A vasárnapi díjkiosztó gála után Wolfgang Puck osztrák sztárséf gondoskodik a kormányzó báljára hivatalos 1600 vendég vacsorájáról.

A szakács 17. alkalommal igyekszik elbűvölni a hírességeket menüjével, amelyet ezúttal angol és spanyol fogások ihlettek. “Főételként angol nyelvhalat szolgálunk fel paellával” – árulta el a 61 éves séf, aki külön gondolt a legjobb női főszereplő kategóriájában favoritnak tartott Natalie Portmanre. A terhes színésznő nem eszik húst, de “a paella vegetáriánus, ízleni fog neki” – mondta bizakodón.

A hoppon maradó jelölteknek nem terveznek “vigaszfalatokat”, mint Puck fogalmazott, egyszerűen csak több pezsgőt kell inniuk, mint a többieknek. Mindesetre 1200 üveg Moet & Chandon várja jégbe hűtve, hogy felnyissák. Hétezer garnélát, ezer homárt és 230 kilogramm füstöltlazacot is rendeltek. Készült négyezer csokoládé Oscar is, ehető – összesen hét kilogrammnyi – aranyporral vonják be őket.

Puck “régi motoros” Hollywoodban, több mint harminc éve főz az álomgyár csillagainak. Törzsvendégei között tudhatja Jack Nicholsont és Tom Cruise-t is.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.