Uplifting Classical élménykoncert budaörsi tanulók részvételével

(Budaörs, 2015. március 18. – Budaörsi Infó) Néhány éve újabb magyar találmány indult útjára, az Uplifting & Classical. Egy új zenei műfaj és egy igazi híd műfajok, hangszerek, korok és kultúrák között. Létrehozói és képviselői most különleges összefogás koncertet adnak a MOM Kulturális Központban. Meglepetésvendégekkel, a kistérség fiatal tehetségeivel, a Cantabile kórussal és Budaörsön tanuló gyermekekből álló kamarakórussal közösen vezetik be a közönséget egy egyedi hangzásvilágba és egy különleges, feltöltő élménybe.

 

Korok és stílusok felett átívelő zenei utazás, mely a zenék közös vonását, a felemelő, uplifting élményt helyezi középpontba. Az Uplifting Classical koncerteken egységet képez crossover, világ- és régizene.

Ilyen pezsgő ritmikájú, dinamikus, ugyanakkor dallamos és kiegyensúlyozott zenék sora lesz hallható a MOM Kulturális Központban rendezett uplifting esten is: az előadóművészek virtuóz, népzenei és klasszikus oldala ugyanúgy megmutatkozik, mint a műfaj lírai, elgondolkodtató arca. Legnépszerűbb dallamaik mellett a stílust képviselő Gandharvák készülő, harmadik lemezük új szerzeményeibe is bepillantást engednek.

Emellett zenei meglepetésekkel is készülnek: vendégművészek, fiatal tehetségek és a Cantabile kórus társaságában vezetik be a közönséget egy semmihez sem hasonlítható hangzásvilágba, az Uplifting Classical hídműfajába. Multikulturális és magyar, egyedi és színes híd ez, szimfonikus világzenei kamaramuzsika

 

A koncert szereplői Budaörs, Törökbálint, Érd, Sóskút, Diósd és Budapest színeit képviselik a közös zenélés és a zeneélmény jegyében.

A fiatal tehetségek az Illyés Gyula Gimnázium tanulói, míg a gyermekkar a Bleyer Jakab Német Nemzetiségi Iskola kamarakórusa.

Fellép Vatamány Dorina is, aki az EU országainak kultúráját bemutató nyári olasz fesztiválon elsöprő sikerrel képviselte Magyarországot.

 

2015. március 22. 18.00. – MOM Kulturális Központ, Színházterem – Részletek: www.gandharvak.hu

 

UpliftingKoncertMOMMarc22

 (Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.