A Kossuth Lajos utca rekonstrukciója 249,94 millió forint vissza nem térítendő támogatásból valósul meg

(Budaörs, 2024. július 4. – Budaörsi Infó) 2024. július 3-án tartották a „Kossuth Lajos utca fejlesztése Budaörsön” című projekt nyitórendezvényét.

 

 

Budaörs Város Önkormányzatának megbízásából megkezdődtek a Kossuth Lajos utca burkolatrekonstrukció, és az azt megelőző közműkiváltások munkálatai. Budaörs Város Önkormányzata pályázaton támogatást nyert a beruházásra.

A nyitórendezvényen köszöntőt mondott Bíró Gyula alpolgármester, Monostori-Kalovits Márk a körzet képviselője, Szabó Sándor pályázati koordinátor, és a kivitelező cég vezetője.

 

 

kossuthlajosutca_20240703 (3)

 

kossuthlajosutca_20240703 (11)

 

kossuthlajosutca_20240703 (14)

 

kossuthlajosutca_20240703 (5)

 

 

Monostori-Kalovits Márk a Budaörsi Infónak elmondta, hogy a Kossuth Lajos utca az évtizedek alatt elöregedett, elhasználódott, így megérett a felújításra.

 

 

kossuthlajosutca_20240703 (6)

 

„Városunk vezetése minden lehetőséget igyekszik megragadni, hogy pluszforrásokhoz juthassunk. Ezúton is köszönöm kollégáinak ezeket az erőfeszítéseket, és azt is, hogy a Kossuth Lajos utca éppen egy ilyen Európai Uniós Operatív Program keretében tud ma megvalósulni.

Az előkészületek során igyekeztünk úgy szakaszolni a munkafolyamatokat, hogy a lehető legkisebb kellemetlenségek érjék az itt lakókat, vagy az ide érkezőket.

Mindezekkel együtt biztos vagyok benne, hogy minden kellemetlenség ellenére nagyszerű lesz az új Kossuth Lajos utca.

A beruházás során, mely összesen nyolc szakaszon keresztül készül el, új víz-, és csatornavezetékek kerülnek lefektetésre, kiváló minőségű és nagy teherbírású útpálya épül, valamint a gyalogosok és a kerékpárosok számára is biztonságosabbá válik az utca használata.

A beruházás részeként új járdák épülnek, akadálymentessé válnak az autóbusz megállók, ahol a vakok és gyengén látók közlekedését is segíteni fogjuk.

A fenntartható és zöld városfejlesztést előtérbe helyezve pedig fákat és cserjéket is ültetünk az út mentén.

A felújítás végéig várhatóan októberig, mindenki türelmét és megértését kérjük.

Biztos vagyok benne, hogy a kivitelezőcég munkatársai mindent megtesznek, hogy minimalizálják a fennakadásokat, a végeredmény pedig remélhetőleg önmagáért beszél majd.

 

 

kossuthlajosutca_20240703 (10)

 

A projekt keretében az utca burkolatának rekonstrukciója, az útalap megerősítése valósul meg.

A Kisfaludy utca és a Maros köz között a meglévő jó állapotú aszfalt burkolat marása és helyreállítása valósul meg, a jó állapotú kiemelt szegélyek megtartásával.

A Maros köz és a Nefelejcs utca között meglévő 5,70-6,00 méter változó szélességű aszfalt burkolatú útpálya szerkezet rekonstrukciója valósul meg.

A beruházás során az utca teljes hosszán kerékpáros nyom is létesül. A burkolatrekonstrukciót megelőzően a rossz műszaki állapotú vízvezeték és szennyvízcsatorna rekonstrukciója valósul meg.

 

 

kossuthlajosutca_20240703 (1)

 

kossuthlajosutca_20240703 (15)

 

A Kossuth Lajos utca rekonstrukciója 249,94 millió forint vissza nem térítendő támogatásból valósul meg.

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.