Budaörsi sportolók a párizsi olimpián – Póta Georgina kvótát szerzett egyesben

Budaörs, 2024. június 18. (Budaörsi Infó / mti) – Az asztaliteniszező Póta Georgina kvótát szerzett egyesben a párizsi olimpiára.

 

A nemzetközi szövetség (ITTF) a kedden megjelent világranglistáról töltötte fel az egyes mezőnyt és Pink Márk szövetségi kapitány arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a Budaörs 39 éves játékosa kapta az egyik indulási jogot.

A kétszeres Európa-bajnok Póta Georgina tavasszal remekül szerepelt a nemzetközi versenyeken, s ennek köszönheti, hogy a 71. helyre lépett előre a rangsorban, amivel kivívta a párizsi szereplés jogát.

 

Póta Georgina játszik Andreea Dragoman, az olasz csapat játékosa ellen a női asztalitenisz Európa-kupa döntőjének visszavágóján, az SH-ITB Budaörsi SC - ASD Quattro Mori Cagliari mérkőzésen a Budaörsi Városi Sportcsarnokban 2023. május 7-én. Az olasz csapat 3-0-ra nyert, így kettős győzelemmel lett kupagyőztes. MTI/Lakatos Péter

Fotó: MTI/Lakatos Péter

 

 

A magyar asztaliteniszező pályafutása ötödik ötkarikás fellépésre készülhet, korábban Pekingben (2008), Londonban (2012), Rio de Janeiróban (2016) és Tokióban (2021) is egyesben szerepelt.

Ezzel véglegessé vált, hogy három magyar képviseli majd az asztaliteniszezőket Párizsban, korábban az Ecseki Nándor, Madarász Dóra vegyes páros szerzett kvótát a játékokra.

 

 

Ecseki Nándor és Madarász Dóra az Európa Játékokon a krakkói Hutnik Arénában 2023. június 24-én. MTI/Koszticsák Szilárd

Ecseki Nándor és Madarász Dóra az Európa Játékokon a krakkói Hutnik Arénában 2023. június 24-én. MTI/Koszticsák Szilárd

 

 

A párizsi olimpia ünnepélyes megnyitóját július 26-án rendezik, de a versenyek már 24-én elkezdődnek.

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.