Az agglomerációban élők is vásárolhatnak jegyeket és bérleteket a BKK alkalmazásban

(Budaörs, 2023. október 2. – Budaörsi Infó / mti) Szeptember végétől a BudapestGO-ban is megvásárolhatók a főváros környéki jegyek és bérletek – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.

 

Azt írták: szeptember 28-tól az alkalmazás jegyválasztékának bővítésével az ügyfelek online is megvásárolhatják a kívánt jegyeket vagy bérleteket. A BKK az elmúlt időszakban számos olyan fejlesztést hajtott végre, amely az agglomerációban élők utazását is segíti.

A BudapestGO-ban már a MÁV-Start, a MÁV-HÉV és a Volánbusz járatai is valós időben megjelennek – közölték.

 

 


Az újítás a következő településeket érinti: Budakeszi, Budaörs, Diósd, Gyál, Nagykovácsi, Pécel, Szigetszentmiklós, Solymár, valamint Törökbálint.


 

 

Forrás: bkk.hu

Forrás: bkk.hu

 

Mintegy 170 ezer Budapest környékén lakó utas jegyvásárlása válik így egyszerűbbé.

Hangsúlyozták: a környéki helyi bérlet kizárólag azon a településen belül érvényes a települést érintő környéki buszjáratokra, amelyre az ügyfél megveszi. Míg a környéki 5 és 10 kilométeres bérlettípusok az adott környéki településen lévő külső végállomás és a Budapest határán belüli első megálló között érvényes a környéki autóbuszjáratokra, és bizonyos esetekben regionális autóbuszjáratokra is.

A digitális környéki bérleteket csak ellenőrzés esetén kell felmutatni.

A BKK vonaljegy továbbra is bármely környéki járaton használható egyszeri utazásra, amely a teljes vonalon (az adott agglomerációs település és budapesti szakaszon is) érvényes. A környéki helyközi vonaljegy kizárólag a környéki településen lévő külső végállomás és a Budapest határán belüli első megálló között érvényes. A BudapestGO-ban vásárolt környéki helyközi vonaljegyet minden esetben felszálláskor – kívül, a járművek ajtajánál – kérik érvényesíteni, abban az esetben is, ha Budapesten belül száll fel az utas.

 

Bővebb információ a BKK honlapján található – tájékoztatott a BKK.

 

(Budaörsi infó / mti)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.