Bravúros győzelmekkel újra a Bajnokok Ligája legjobb 12 csapata között a Budaörsi Sport Club asztalitenisz csapata

(Budaörs, 2023. szeptember 29. – Budaörsi Infó/Sajtóközlemény) Az SH-ITB Budaörsi Sport Club női asztalitenisz csapata 2003 óta megszakítás nélkül vesz részt az Európai Asztalitenisz Szövetség kupasorozataiban, a 21. szezont a Bajnokok Ligájában kezdte meg.

 

 

A Madarász Dóra, Póta Georgina, Fazekas Mária, Dari Helga és Molnár Kendra alkotta budaörsi csapat egy öt csapatos csoportban három győzelmet aratva, kiváló teljesítménnyel harcolta ki a csehországi selejtezőben a két továbbjutó hely egyikét.

Ellenfeleik között a megszokott módon több ázsiai vendégjátékos is volt, míg az aktuális magyar bajnok szokásához híven csak hazai versenyzőkkel lépett asztalhoz.

Madarász Dóra, Póta Georgina és Fazekas Mária kiemelkedő teljesítményt nyújtott a selejtező tornán megbirkózva a két és fél nap alatti négy csapatmérkőzés okozta fizikális és mentális nehézségekkel.

Az öt európai kupa éremmel rendelkező Budaörs ismét igazolta azt a szakmai elismerést, miszerint az Európai Asztalitenisz Szövetség az elmúlt évek eredményei alapján Európa 10. legjobb női klubcsapataként tartja számon.

A rangsor tekintetében a legjobb 12 csapat közé jutás akár elvárás is lehetett volna, ugyanakkor az elmúlt évekhez viszonyítva is egy rendkívül erős csoport jött össze a mostani selejtezőn, ezért egyéni és csapatbravúrok is szükségeltettek az újabb nemzetközi sikerhez.

Időközben elkészült a legjobb 12 csapat számára a sorsolás, a 4 db 3 csapatos csoportból a hétszeres magyar bajnok a „D” jelűbe került a francia Metz és az olasz Quattro Mori társaságában. A csoportban a két hazai, Budaörsön megrendezésre kerülő összecsapásra november 21 és 26 között kerül sor.

Mindkét ellenfelével több esetben is találkozott a csapat az elmúlt években, eddig még sem a francia, sem az olasz csapatot nem sikerült legyőzni. Mindenki elszánt, de azt azért fontos rögzíteni, hogy a csoportból a két továbbjutó helyre a Metz és a Quattro Mori az esélyes.

Bármely sportágban kiemelkedő eredmény, ha egy csapat az első 12 között van Európában, a Budaörsi Sport Club büszke arra, hogy ezt magyar asztalitenisz csapatként újfent elmondhatja magáról.

 

(Sajtóközlemény)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.