KIM: ismét lehet pályázni családbarát munkahelyek kialakítására

A Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkársága 13. alkalommal hirdet pályázatot családbarát munkahelyek kialakítására.

 

 

A közleményben azt írták: tavaly 54 pályázó nyerte el a családbarát munkahely címet. Idén a pályázat százmillió forint keretösszeggel jelent meg.

A kiírásra kis-, közép- és nagyvállalatok, költségvetési szervek, valamint egyházi jogi személyek jelentkezhetnek június 30-ig. A pályázaton legfeljebb ötmillió forint vissza nem térítendő támogatás igényelhető – ismertették.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a kormány 2010 óta családbarát országot épít, ez a szemlélet ma már az élet számos területén – mások mellett a családtámogatások folyamatos bővítésében, vagy a különböző családbarát kezdeményezésekben is – tetten érhető.

A tájékoztatás szerint a családbarát munkahelyek kialakításának és fejlesztésének támogatása című pályázat olyan családbarát munkahelyek kialakítását és fejlesztését megvalósító munkahelyi családbarát programokat, intézkedéseket támogat, amelyek elősegítik a családi, magánéleti és munkahelyi kötelezettségek összehangolását. A felhívással a kiírók a munkahelyek már meglévő és tervbe vett családbarát intézkedéseit és fejlesztéseit díjazzák.

A pályázati felhívás szerdától az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő honlapján (www.emet.gov.hu) érhető el.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.