Az U17-es Európa-bajnokság egyik helyszíne Budaörs – Szerdán rajtolt a magyarországi kontinensviadal

(Budaörs, 2023. május 19. – Budaörsi Infó) – Szerdán kezdődött az U17-es labdarúgó-bajnokság, amelynek Magyarország a házigazdája. Az egyik hazai helyszín Budaörs. Háromgólos sikerrel kezdtek a magyarok Budapesten. A sorozat egyben az UEFA által november 10. és december 2. között megrendezésre kerülő U17-es labdarúgó világbajnokság selejtezője is.

 

 

A Budaörs Városi Stadionban az A és a B csoportban zajló mérkőzések lesznek.

Budaörsön négy találkozóra kerül sor, melyek közül három csoportmérkőzés, valamint egy elődöntő vagy világbajnoki play-off találkozó lesz, és többek között olyan nemzetek utánpótlás csapatainak legjobb fiatal játékosai fognak megmérkőzni egymással, mint például Spanyolország, Olaszország, Szerbia, Lengyelország vagy éppen Wales.

 

 

bsc_budaors_stadion_u17_europa_2023maj17

 

A Belvon Attila által irányított házigazda csapat sorrendben a walesi, a lengyel és az ír válogatott ellen lép pályára a csoportkörben.

A szakember munkáját több sérülés is nehezítette, így csak az utolsó pillanatban tudott keretet hirdeti.

„Annak örülök, hogy szombat óta mindenki teljes értékű edzésmunkát végez, bízom benne, hogy újabb sérülések már nem nehezítik meg a dolgunkat a torna során. Szerdai ellenfelünk, a walesi válogatott remek játékerőt képvisel, de megvan a tervünk a mérkőzésre, igyekeztünk felkészülni minden eshetőségre. Azt várom, hogy nagyon kiegyensúlyozott lesz a csoportunk, minden gólnak nagy jelentősége lehet, ezért is fontos a jó rajt. Bízom benne, hogy sikerrel vesszük az első akadályt” – mondta az MLSZ honlapjának Belvon Attila.

A kontinensviadal küzdelmeit négy négycsapatos csoportban bonyolítják le, mindegyik kvartettből az első kettő jut a negyeddöntőbe. A legjobb négy közé kerülő válogatottak biztosítják helyüket a november 10. és december 2. között sorra kerülő világbajnokságra. Hozzájuk ötödikként csatlakozik az a csapat, amely az elveszített negyeddöntő után megnyeri a helyosztót. Ezen az összecsapáson a csoportkörben legjobban szerepelt két negyeddöntős vesztes találkozik majd egymással. A vb-nek egyelőre nincs házigazdája, Perutól ugyanis áprilisban a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség elvette a rendezési jogot, mivel a dél-amerikai ország nem teljesítette a vállalt infrastrukturális beruházásokat.

 

A 21. U17-es kontinenstornának május 17. és június 2. között Balmazújváros, Budaörs, Budapest, Debrecen, Felcsút és Telki ad otthont. A finálét az MTK Budapest stadionjában rendezik.

 

Az U17-es labdarúgó Európa-bajnokság csoportbeosztása:

A csoport: MAGYARORSZÁG, Írország, Lengyelország, Wales

B csoport: Szerbia, Spanyolország, Olaszország, Szlovénia

C csoport: Portugália, Franciaország, Skócia, Németország

D csoport: Horvátország, Hollandia, Svájc, Anglia

 

 

A magyarok programja:

 

szerda:
Magyarország-Wales, Új Hidegkuti Nándor 20.00

 

 


A házigazda magyar válogatott 3-0-ra legyőzte Walest az U17-es labdarúgó Európa-bajnokság csoportkörének első fordulójában, szerdán Budapesten.

A magyarok szombaton 20 órától Lengyelországgal, kedden 20 órától pedig Írországgal találkoznak Felcsúton, a negyeddöntőbe a csoportok első két helyezettje jut.

Eredmény, csoportkör, 1. forduló, A csoport:
Magyarország-Wales 3-0 (1-0)
—————————-
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 3480 néző, v.: Ladebäck (svéd)
gólszerzők: Simon B. (43.), Szabó Sz. (75.), Umathum (81.)
sárga lap: Kaczvinszki (10.)

 

Eredmények, csoportkör, 1. forduló:

B csoport:
Szlovénia-Szerbia 4-2 (3-0)
Spanyolország-Olaszország 2-1 (0-1)

D csoport:
Svájc-Hollandia 2-0 (0-0)
Anglia-Horvátország 1-0 (1-0)


 

 

szombat:
Magyarország-Lengyelország, Felcsút 20.00

május 23., kedd:
Magyarország-Írország, Felcsút 20.00

 

 

A Budaörsön rendezett mérkőzések dátuma és kezdési időpontjai:

 

Május 18. 20:00 óra
Olaszország – Spanyolország

 

Május 23. 20:00 óra
Wales – Lengyelország

 

Május 24. 17:00 óra
Spanyolország – Szerbia

 

Május 30.
Elődöntő/Világbajnoki play-off

 

 

bsc_budaors_stadion_u17_europa3_2023maj17

 
Az U17-es labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzéseire a BSC jegyet nem értékesíthet.

 

Jegyvásárlásra kizárólag online formában az https://u17eb.jegy.hu -n keresztül van lehetőség!

 

 


A rendezvény miatt a 2023.05.21-én 17:00 órára kiírt BSC 1924 Futball Kft. – Puskás Akadémia FC II elleni bajnoki mérkőzését, az eredeti Budaörs Városi Stadion helyett, a Kelen SC Sportlétesítményében (Budapest, Hunyadi Mátyás út 56, 1116) fogja megrendezni, változatlan dátummal és kezdési időponttal.


 

 

A magyar válogatott kerete:

kapusok: Lehoczki Bendegúz (Puskás Akadémia), Molnár Mátyás (Budapest Honvéd), Yaakobishvili Áron (FC Barcelona)

védők: Demkó Márton (El Paso), Girsik Attila (Vasas FC), Hornyák Csaba (DVSC), Kaczvinszki Dominik (Budapest Honvéd), Kubicsek Levente (Puskás Akadémia FC), Lengyel Noel (Főnix Gold FC), Manuel Burghart (Ried), Umathum Ádám (Puskás Akadémia FC)

középpályások: Fenyő Noah (Eintracht Frankfurt), Kern Martin (Puskás Akadémia FC), Németh Hunor (FC Köbenhavn), Somfalvi Bence (Puskás Akadémia FC), Vidnyánszky Mátyás (DAC)

támadók: Bagi Ádám (Ferencvárosi TC), Molnár Csaba (Vasas FC), Simon Benedek (Budapest Honvéd), Szabó Szilárd (Ferencvárosi TC), Varga Zétény (Ferencvárosi TC)

 

 

(Budaörsi Infó / BSC)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.