Ezüstérmes lett a Diákolimpián a budaörsi lány labdarúgó csapat

(Budaörs, 2023. május 16. – Budaörsi Infó) A szombathelyi középiskolás lányok vitték haza az aranyérmet a Labdarúgás Diákolimpiáról, a budaörsi Illyés Gimnázium csapata ezüstérmet nyert! A legjobb mezőnyjátékos Buzás Emma lett! Gratulálunk! 

 

 

Szekszárdon egy esős hétvégén csaptak össze a legidősebb, V–VI. korcsoportos lány labdarúgó diákolimpikonok. A kétnapos verseny végén Szombathely mellett budaörsi és szekszárdi iskolák állhattak dobogóra.

Országszerte összesen 150 csapattal közel 2000 sportolót nevezek be ebben a sportágban és korosztályban, a legaktívabbak Borsod-Abaúj-Zemplén és Pest vármegyék voltak.

A körzeti és megyei döntőket követően a megyei győztesek kvalifikáltak az országos döntőre, de visszalépések miatt végül 18 csapat 180 fővel vett részt a szekszárdi eseményen. A tavalyi első 4 helyezett iskola idén is sikeresen bejutott a csúcseseményre, közülük pedig ketten (Szombathely és Budaörs) a dobogóra is felléphetett.

Érdekesség, hogy tavalyhoz hasonlóan idén is ez a 2 csapat játszotta a döntőt, és a Szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium csapata idén is diadalmaskodni tudott. A helyi szurkolóknak fantasztikus hétvégét hozott a két hazai csapat sikeres szereplése: a Szekszárdi I. Béla Gimnázium, Kollégium és Általános Iskola bronzérmes lett, a Tolna Megyei SZC Ady Endre Technikum és Kollégium lánycsapata pedig negyedik. Az eseményt a szekszárdi Sport-és Szabadidőközpontban Orbán Attila, a Tolna Vármegyei Közgyűlés alelnöke, Gyurkovics János, Szekszárd Megye Jogú Város alpolgármestere nyitotta meg dr. Erdős Dániellel, az MDSZ ügyvezető igazgatójával.

 

Az V-VI korcsoportos Lány Labdarúgás Diákolimpia® hétvégi országos döntőjében az alábbi dobogós helyezések születtek:

 

 

I. Szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium

 

aranyzombathely

 

 

II. Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskola

 

esustbudaors

 

 

III. Szekszárdi I. Béla Gimnázium, Kollégium és Általános Iskola

 

bronz_szekszard

 

Különdíjasok:

Gólkirálynő: Németh Adél, Szombathely

Legjobb kapus: Gaál Viktória, Szekszárd, Tolna Megyei SZC Ady Endre Technikum és Kollégium

Legjobb mezőnyjátékos: Buzás Emma, Budaörs

Legeredményesebb testnevelő: Szeltner Anita, Szombathely

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.