Virágok vetélkedése Budaörsön – Versenymentes bemutatkozási lehetőség fiataloknak

(Budaörs, 2023. május 10. – Budaörsi Infó) Népdalénekes Palánták és Ifjak Kárpát-medencei Találkozóját tartották május 9-én Budaörsön a Jókai Mór Művelődési Központban. A rendezvénysorozat szervezője Tündik Tamás, a Gyepűk Népe Alapítvány elnöke.

 

 

Budaörsön a Jókai Mór Művelődési Központban immáron huszonegyedik alkalommal rendezték meg a találkozót, ahol az esti órákban egy gálaműsort is tartottak.

A nyílt találkozóval a Kárpát-medence népdalokat kedvelő általános-és középiskolás és főiskolás korú növendékeknek kínált versenymentes bemutatkozási és ismerkedési lehetőséget.

 

Budaörsön működik a Gyepük Népe Alapítvány, melynek égisze alatt szervezi Tündik Tamás (aki 1997 óta a Alapítvány kuratóriumi elnöke) a Virágok Vetélkedése Kárpát-medencei Gyermek Népdalénekes Találkozót Domokos Pál Péter emlékére.

 

 

tundik

 

A Virágok vetélkedése egy versenymentes bemutatkozási és ismerkedési lehetőség biztosít a gyerekek számára.

Nevezni csak népdalokkal vagy népi gyermekdalokkal lehetett. Főleg régi stílusú magyar népdalok, vagy népi gyermekdalok megszólaltatását várta a zsűri önálló előadásban és népviseletben. A nevezési lapokat idén is kézzel kellett elkészíteniük a gyerekeknek.

 

 

viragokvetelkedese2022 (21)

 

A zsűri értékelési szempontjai voltak a tiszta hangzás, szép kiejtés, átélt előadás, tudásszintnek és korosztálynak megfelelő dalválasztás, a felsorolt dalok száma.

A bemutató után, amíg a zsűri felkészült az előadottak korcsoportok szerinti értékelésére, valamint a díjak és jutalmak átadására, vendéglátással és közös tánccal töltötték az időt.

 

A gálaműsort 19 órakor Kisberk Balázs önkormányzati képviselő nyitotta meg.

 

kisberk

 

Gratulálunk a szervezőknek a Virágok Vetélkedése rendezvénysorozat 21. megrendezéséhez és a 1995 óta működő Budaörsi Szélrózsa Néptánccsoportnak! 

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.