Női asztalitenisz kupadöntő Budaörsön – Szurkoljunk együtt a város női asztalitenisz-csapatának

(Budaörs, 2023. május 6. – Budaörsi Infó) – Az SH-ITB Budaörsi SC női asztalitenisz-csapata – Póta Georgina, Fazekas Mária és Dari Helga – vasárnap az olasz ASD Quattro Morit fogadja az Európa-kupa döntőjének visszavágóján, s mindenképpen győznie kell a végső sikerhez, amely a klub történetének első nemzetközi diadala lenne. Budaörsön a szervezők várnak minél több szurkolót a vasárnapi ingyenes rendezvényre!

 

A párharc első felvonását április 2-án játszották Cagliariban, a hazai csapat diadalmaskodott 3-2-re. A hatszoros magyar bajnoknak tehát mindenképpen nyernie kell a végső sikerhez, ha 3-0-ra vagy 3-1-re győz, kupagyőztes, ha 3-2-re, akkor úgynevezett aranyszettek következnek.

„Az első meccs után megmaradt az esélyünk arra, hogy itthon megnyerjük a kupát, szerintem kint jó eredményt értünk el. Egész héten erre a meccsre készültünk, felhasználva a tapasztalatokat és remélem, hogy sikerrel járunk vasárnap. Ehhez sok mindennek össze kell jönnie” – mondta az MTI-nek Bachman Péter vezetőedző.

A szakember továbbra is a riválist tartja esélyesebbnek.

„Nekünk már az óriási eredmény, hogy idáig eljutottunk és még van esélyünk a visszavágón is, ez óriási fegyvertény. Szerintem a teher a túloldalon van” – fogalmazott.

 


Az esemény előtt és után is lehetősége lesz pingpongozni az érdeklődőknek, 13 órától mindenkit szeretettel vár szurkolni az asztalitenisz szakosztály.

A belépés díjtalan!

A Budaörsi Városi Sportcsarnokban május 7-én vasárnap 16 órakor kezdődő csatára sok nézőt várnak, s a szakvezető reméli és bízik benne, hogy a biztatás feldobja és segíti majd a csapatot.

 

asztalitenisz donto 2023 Budaors

 


 

Bachman előzetesen azt mondta, nem tudja, hogy jó lesz-e a hosszú szünet a döntő első és második meccse között, de szerinte hasznos volt ez az időszak a játékosoknak. A csapat tagjai – kihasználva az európai szövetség erre vonatkozó szabályát – más országok bajnokságában is szerepeltek: Dari Helga és Fazekas Mária ezüstérmet szerzett a román Szuperligában a Nagykárolyi VSK Victoria csapatával, Póta Georgina pedig bajnok lett Görögországban az Olimpiakosz tagjaként.

A vasárnapi mérkőzésen – amely tíz év után az első nemzetközi asztalitenisz kupadöntő lesz Magyarországon – a megszakítás nélkül huszadik európai idényét teljesítő Budaörs története ötödik kontinentális érmét szerzi meg, eddig két-két ezüst és bronz a mérlege.

 

A Budaörs eddigi európai kupaérmei:

Bajnokok Ligája bronzérem (2011/12)

Bajnokok Ligája ezüstérem (2012/13)

ETTU Kupa bronzérem (2018/19)

Európa-kupa ezüstérem (2020/21)

 

(Budaörsi Infó / mti)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.