Húsvétkor is fókuszban a biztonsági öv

Mert húsvétkor is mindenkit hazavárnak….

 

 

A húsvéti ünnepek alatt az ország területén jelentős forgalomnövekedésre kell számítani.

Éppen ezért kérjük, hogy indulás előtt tájékozódjanak az aktuális forgalmi helyzetről, az esetleges útlezárásokról.

Vezessenek óvatosan, tartsák be a közlekedési szabályokat, használják a biztonsági övet! A biztonsági öv használata nem az Ön döntése, hanem kötelező!

Felhívjuk a járművezetők figyelmét, hogy a balesetek elkerülése érdekében a vezetés megkezdése előtt tartózkodjanak a szeszes italok fogyasztásától!

Aki ittasan járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal és mások életét is veszélyezteti!

A húsvéti ünnepek alatt az európai iskolai szünetek, valamint a szabadságukra hazatérő vendégmunkások miatt jelentős tranzitforgalom – megnövekedett várakozási idő – várható a határátkelőhelyeken is.

Indulás előtt győződjenek meg arról, hogy a határátlépéshez szükséges, érvényes személyi- és járműokmányokkal rendelkeznek-e!

A rendőrség kéri, hogy az autópálya-határátkelőhelyeket személyautóval fokozott óvatossággal közelítsék meg az utazók, hiszen az M5-ös és az M43-as autópályákon erős forgalom alakulhat ki, ezért kellő körültekintés szükséges.

A határátkelőhelyek nyitva tartásáról és az ott várható várakozási időkről a http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo oldalon, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.