Tehetségkutató indul Budaörsön a Női Együttható mentorprogramban

(Budaörs, 2023. március 16. – Budaörsi Infó) A Női Együttható a helyi közösségek életében mértékadó nőknek szóló tréning- és mentorprogram, amely megerősíti és inspirálja őket közösségszervező szerepük betöltésében. A programban való részvételre pályázni lehetett. A győztes pályázók között van egy budaörsi jelentkező is, munkatársunk, a Budaörsi Infó és a Budaörsi Infó Online vezető szerkesztője: Marcinka-Májer Emese, A Budaörsi NŐ közösség vezetője.

 

 

A mentorprogram olyan helyi ügyek mentén jön létre, amelyeknek a kezelése fokozott társadalmi részvételt kíván, és a helyi közösséget szolgálják. A résztvevők ilyen, helyi Változást Célzó Projekteken dolgoznak, amelyekhez szakemberek tréningjei és előadásai révén naprakész tudást és eszközöket kapnak.

A résztvevőket pályázati úton választották ki, számukra a 600 000 Ft-os képzésen való részvétel térítésmentes, az Amerikai Külügyminisztérium Alumni Engagement Innovation Fund, budapesti Amerikai Nagykövetség támogatásának köszönhetően.

A jelentkezők közül összesen 30 résztvevőt választottak ki. A program a sikeres pályázók számára fedezi az 52 órás tréninget és mentorációt, valamint a tréningnapokon való részvétel költségeit is. A projekt két főszervezője: Tétényi Éva, okleveles építészmérnök, vezető tervező, településtervező, területrendező, műemléki szakértő, és Huszár Daniella, közgazdász, projektmenedzser kulturális és fenntartható városfejlesztési területen.

 

 

szervezok

 

Az oktatás február 10-én kezdődött el Budapesten, a záró rendezvény pedig június 23-án lesz.

 

 

okokocsma

 

Marcinka-Májer Emese a Budaörsi Infónak elmondta, hogy nagyon érdekes tapasztalat volt számára megismerkedni más települések női közösségi szervezőivel, akik mint a szuperhősök egyszerre anyák, dolgozó nők, és kreatív szakemberek.

„A Női Együttható programba A Budaörsi NŐ projektemmel kerültem be, ami 2015-ben indult útnak Budaörsön. Öt éven keresztül rendeztük meg A Budaörsi NŐ fotókiállításunkat, amiben minden évben 10 olyan nőt mutattunk be, akiknek élete, munkássága példaértékű.

 

 

A Budaörsi NŐk

A Budaörsi NŐk

 

 

A koronavírus járvány ideje alatt a kiállítás-sorozatunkat 10 jó cselekedet végrehajtása váltotta fel. A korábbi években kitüntetett hölgyek azt vállalták, hogy a budaörsiek segítségére lesznek, és így egy éven keresztül 10 projektet valósítottunk meg.

Hajadományt gyűjtöttünk, szemetet szedtünk, lakásfelújítást szerveztünk, hangszereket adományoztunk, segítettünk az online tanulást, kutyás felvonulással segítettünk egy egyesületnek, anyák napi meglepetéssel készültünk, az idősek otthonában leptük meg a szépkorúakat karácsonykor.

 

 

abudaorsinohatodikjocselekedet210502 (2)

 

 

abudaorsinohatodikjocselekedet210502 (6)

 

A 2022-es évben sem tétlenkedtünk, egy meghökkentő és fontos témát dolgoztunk fel egy kiállítás-performance keretében: a nők elleni erőszakot, NINCS minden rendben címmel! Ezzel szerettük volna felhívni a figyelmet arra, hogy „vétkesek közt, cinkos aki néma”, nem mehetünk el a bántalmazás mellett!”
abudaorsino_nincsmindenrendbenfotokiallitas2022 (13)

 

budaorsinofotokiallitas_eroszaknapja2022

 

 

Milyen terveitek vannak az idei évre?

„A Budaörsi NŐ közösség létrehozásakor három célt tűztem ki: példaképek bemutatását, a rászorulók segítését és a tehetséggondozást. Úgy gondolom, hogy az elmúlt években ebből kettőt már megvalósítottunk, így most a tehetségkutatásra és -gondozásra szeretnék nagyobb hangsúlyt fektetni.

A Női Együttható programban egy budaörsi tehetségkutató kidolgozásában lesznek a segítségemre a szakemberek. Amit már elárulhatok erről a versenyről, hogy 2023-ban ének és zene kategóriában keresünk majd tehetséges fiatalokat (25 éves korig), akiknek szeretnénk nagy értékű jutalmat és később fellépési lehetőséget is biztosítani. Szeretnénk évről-évre új kategóriákat indítani, hogy mindenki megtalálhassa a számára megfelelőt. Nem csak zenei tehetségeket, de innovatív kistudósokat is kutatunk majd, olyan gyerekeket, akik valami kiemelkedőt alkotnak.

Úgy gondolom, hogy nagyon izgalmas évnek nézünk elébe, és bízom benne, hogy a fiatalok tudnak majd élni a lehetőségekkel, amit biztosítunk számukra.”

 

 

tehetsegkutato

 

A Budaörsi Tehetségkutatóra július 31-ig lehet jelentkezni e-mailben: abudaorsitehetseg@gmail.com.

A nagy megmérettetésre szeptemberben kerül majd sor!

A szervezők kérik, hogy a jelentkezők adják meg elérhetőségüket és milyen műsorszámban szeretnék megmutatni a tehetségüket. A jelentkezéshez csatolni kell egy rövid bemutatkozó (telefonos) videót, természetesen nem profi minőségben.

A Budaörsi NŐ közösség minden jelentkezővel felveszi a kapcsolatot.

További részleteket A Budaörsi Tehetség közösségi oldalán találnak. 

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.