Március 15. – Ingyenes programok a Nemzeti Múzeumban

Egész napos ünnepi eseménysorozattal emlékezik az 1848/49-es forradalom és szabadságharcra március 15-én a Magyar Nemzeti Múzeum, amely kézműves foglalkozásokkal, forradalmi óriásjátékokkal, kurátori tárlatvezetésekkel és számos egyéb családi, gyermek- és felnőtt programmal várja a látogatókat.

 

 

Március 15-én a Nemzeti Múzeumban minden program ingyenes, de a részvétel több eseményen előzetes regisztrációhoz kötött – közölte az intézmény.

A Múzeumkertben az ünnepélyes programok 10 órakor kezdődnek, a családi programok pedig 11 órától várják az érdeklődőket a múzeumban és a Múzeumkertben.

Mint a múzeum kiemelte, az új tematikus múzeumi túraútvonalakat követve kiállításaik eddig nem látott arca tárul fel a látogatók előtt, akik négy útvonalon fedezhetik fel a Nemzeti Múzeum rejtett kincseit.

A Múzeumi Játéktér játékai között gyerekek és felnőttek is megtalálhatják a számukra izgalmas, új kihívásokat ígérő feladatokat. Saját fejlesztésű forradalmi szélforgó, óriás társasjáték, illetve óriás kirakó idézi majd meg a történelmi alakokat – közölték.

A Memóriajátékban a tárgyakon keresztül elevenedik meg a magyar nemzet történelme, a Múzeumi Kincskereső által megismerhető lesz, mit mesélnek a múltról a kővé vált szobrok és festmények mozdulatlanná vált alakjai, a Múzeumi Színező Sarokban pedig a kisgyerekes családok kerülhetnek közelebb a Nemzeti Múzeum legszebb és leghíresebb műtárgyaihoz és a magyar történelem alakjaihoz.

A gyerekeket egész nap kézműves foglalkozások várják, de a marcipánkokárda-készítést is kipróbálhatják a múzeumkerti Geraldine (Auguszt) cukrászdában.

Felnőttek számára a múzeum kurátorai tárlatvezetéseket tartanak a kiállításokban, illetve több témában épülettörténeti séták közül lehet választani – áll a Nemzeti Múzeum közleményében.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.